Cum PLOUA pe alte PLANETE

Cum PLOUA pe alte PLANETE

Ploaia este un fenomen obisnuit in majoritatea zonelor de pe Terra.  Acest fenomen meteorologic se produce ca urmare a condensarii vaporilor din atmosfera ce duce la formarea picaturilor de apa. Ploaie exista, insa, si pe alte planete din Univers. Diferenta? Precipitatiile nu mai au la baza apa!

Sa vedem ce inseamna ploaie pe alte planete din interiorul sau din afara sistemului nostru solar.

1. Venus. Ploile pe aceasta planeta sunt compuse din acid sulfuric! Soarele, care se afla la 108 milioane de kilometri distanta(72% din distanta Pamant-Soare), abia poate fi zarit de pe suprafata planetei.

2. Neptun si Saturn. Orice om ar vrea sa faca o vizita scurta pe suprafetele acestor doua planete. De ce? Aici ploua cu diamante! :) Saturn se afla la aproximativ 1,5 miliarde de kilometri fata de Soare. Razele solare sunt refractate de abundenta de cristale de gheata si gaze, creandandu-se astfel imagini senzationale, cum ar fi soarele fals.

Neptun  este a patra planeta dupa diametru și a treia dupa masa. Se afla la o distanta de 4,5 miliarde de kilometri fata de Soare.

3. Jupiter. Aici ploua cu...neon colorat! Jupiter se afla la 779 de milioane de kilometri de Soare (distanta de5,2 ori mai mare ca acea dintre Soare si Pamant). Lumina soarelui creeaza impresia unui inel de foc de jur imprejurul planetei, pe masura ce strabate atmosfera gigantului gazos.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Viata trece destul de repede, fie ca ne place sau nu. Tocmai pentru ca nu apucam sa...
Ai avut vreodata senzatia ca esti inselat in timp ce te delectai la restaurant? S-ar putea sa...
Spatiul este fascinant prin tot ceea ce ofera: peisaje nemaivazute si mistere adanci care asteapta sa fie...