Cum sa pacalesti apropiatii de 1 aprilie

Cum sa pacalesti apropiatii de 1 aprilie

Ziua pacalelilor este intotdeauna sarbatorita pe 1 aprilie. In aceasta zi, oamenii fac diverse farse rudelor sau prietenilor. Traditia a aparut inca din secolul al XVI-lea.

Originea sarbatorii este plasata, de anumiti istorici, in Evul Mediu. De 1 aprilie, Sfantul Sisoe obisnuia sa-l pacaleasca pe Sfantul Antonie, sustinand ca l-a vazut pe diavol usurandu-se in strachina cu mancare a acestuia sau prefacandu-se ca a reusit sa invie din morti diverse victime ale unei epidemii de ciuma.

O alta explicatie pentru aparitia acestei sarbatori e legata de Sfantul Fesbuchie. Acesta locuia in apropierea unui iaz in care scufundase cativa busteni si pe care mergea la inceputul lunii aprilie, dandu-le impresia pelerinilor ca poate merge pe apa, la fel ca Iisus.

Alti istorici sustin ca traditia de 1 aprilie a fost declasanta in 1564, cand regele Carol al IX-lea al Frantei ar fi mutat serbarea Anului Nou de pe 1 aprilie pe 1 ianuarie. Intrucat la vechiul An Nou (1 aprilie) se obisnuia sa se imparta, s-a continuat impartirea de daruri si dupa 1564. Acestea s-au transformat in farse si in glume nevinovate.

Iata cateva sugestii de farse pentru 1 aprilie. Unele vor parea usor exagerate. Nu uita: e chestiune de gust:

1. Invitatia falsa. Invita un prieten in oras( de preferat sa stabilesti detaliile inca de pe 31 martie, seara). Nu te prezenta la intalnire. Dupa 15 minute de intarziere, suna-l si spune-i ca vei mai intarzia inca un sfert de ora. Nu uita scuzele de rigoare, pentru a demonstra o buna crestere! Cand s-a scurs si ultimul minut din intarzierea la intarziere, pune mana pe telefon si transmite-i ca a fost pacalit de 1 aprilie :)

2. Job-ul pierdut.  Daca esti la serviciu, intra in starea omului foarte suparat, abatut si suna-ti iubita. Transmite-i ca ai fost concediat! Cauta si un motiv credibil, cum ar fi restructurarea sau antipatia veche a sefului. La 10-15 minute, vei reveni cu un apel si iti vei linisti jumatatea, spunandu-i adevarul. Pacalitii, in acest caz, pot fi si rudele(mama, tata).

3. Sarea si zaharul. O farsa mai veche, dar mereu amuzanta. Schimba sarea cu zaharul astfel incat ceilalti sa nu remarce si asteapta sa le vezi expresia cand gusta din mancare.

4. Incendiul. Mergi la usa unui prieten. Plaseaza in fata usii un vas mic cu apa. Mototoleste bine un ziar si aseaza-l deasupra vasului. Da foc hartiei si ciocane tare in usa. Fugi, imediat, dupa colt. Cand prietenul tau va iesi la usa sa vada cine il cauta, va avea o prima reactie fireasca: aceea de a stinge focul. Si cum altfel o s-o faca, daca nu calcand cu forta peste el?! In momentul impactului, se va uda un pic :) Dupa moment, iesi in calea sa si spune-i despre ce e vorba :)

5. Spray-ul. Cumpara un pulverizator cu miros-capcana(neplacut) si imprastie cateva jeturi pe hainele din dulapul tatalui. Reactia lui va fi de milioane.

6. Tigara buclucasa. Baga in pachet o tigara falsa. Poti goli o tigareta de tutun si sa introduci praf de creta in ea sau o gasesti gata facuta in magazinele de cadouri haioase. Cand prietenul care, de obicei, te fumeaza, vine sa-ti ceara o tigara, fa-i surpriza! Amuzamentul va fi total!

7. Magazinul. Lipeste un afis pe geamul unui magazin de haine in care se specifica faptul ca primii 20 clienti vor beneficia de o reducere de 70%. Pentru succesul farsei, tehnoredacteaza textul si bineinteles ai mare grija cand il lipesti pe geam sa nu te vada vanzatoarea(proprietarul) :)

8. Liftul. Dupa metoda de la 7, lipeste un afis cu mesajul DEFECT pe usa liftului.

9. Omleta. Ia o bucata de carton, da-o prin ou si prin pesmet, apoi pune totul in tigaie. Dupa ce s-a prajit, serveste-ti iubita/ul.

10. Desteptarea. Dupa ce parintii au adormit, schimba ora de pe telefonul mobil(ceas) folosit pentru desteptare. Da ora inainte(cu 2 ore, sa zicem).

Sfat: Cand faci o farsa, tine cont de starea de sanatate a celui ce urmeaza sa fie pacalit. Un cardiac poate avea mari probleme din cauza unor farse care implica prea multa adrenalina.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te uiti la orizont intr- o dupa-amiaza perfect normala si observi ca cerul straluceste intr-o nuanta ciudata...
Soarele ne incalzeste in fiecare zi, facand posibila continuitatea vietii pe Terra. Dar cum se desfsoara intregul...