Mituri din filme care nu au nimic in comun cu realitatea

Mituri din filme care nu au nimic in comun cu realitatea

Miturile au devenit o parte integrantaa cinematografiei moderne. De aceea, uneori, tindem sa credem intamplari din filme care nu au nicio alegatura cu realitatea. Azi vom distruge, asadar, unele dintre cele mai persistente mituri din cinematografie. Ele sunt atat de frecvent utilizate incat au intrat in mentalul colectiv ca fiind adevaruri.

Mituri din filme care nu au nimic in comun cu realitatea:

1. Mersul prin jungla, similar cu cel din parc. Actorii si actritele arata, de obicei, atat de frumos in timp ce se plimba prin jungla. In realitate, insa, oamenii care viziteaza jungla considera aceasta experienta ca fiind destul de brutala. Umiditatea este atat de mare incat simti cum iti intra prin oase. Practic, cand te afli sub un baldachin de jungla este ca si cum ai sta intr-o oala sub presiune. Caldura si umiditatea sunt mai rele decat in orice alt mediu natural. Exista, de asemenea, diversi gandaci care inteapa, de la nenumaratii tantari paianjeni giganti pana la capuse, care cauta mereu sa iti intre in piele. Sa nu uitam , de asemenea, de furnicile de foc care sunt foarte agresive.

2. Agentii secreti duc un stil de viata luxos. Filmele populare, precum cele care prezinta personajul lui James Bond sau seria de filme Misiune Imposibila, ne prezinta agentii secreti ca fiind oameni foarte bogati, ce pot cumpara orice doresc, conduc masini scumpe si nici macar nu incearca sa se fereasca de ochii curiosilor. Dar, in realitate, lucrurile stau exact inver: agentii secreti trebuie sa para oameni comuni, pentru a nu atrage atentia asupra lor.

3. Caderile sunt evitate printr-o simpla tinere de mana. In blockbuster-uri, personajele principale impiedica, adesea, o alta persoana sa cada de la o inaltime considerabila, prinzandu-le de mana in ultimul moment. Exista chiar si scene in care o persoana aflata deja in cadere este prinsa inextremis de mana. Realitatea gravitationala este, insa, alta. Sa incerci asa ceva inseamna sa iti pui viata in pericol, deoarece vei cadea impreuna cu cel/cea aflat/a la ananghie.

4. Femeile spioni arata ca modele de top. In multe filme hollywoodiene si nu numai, femeile spioni arata intotdeauna ca niste supermodele, purtand rochii superbe si avand coafuri impecabile. Cel mai probabil aceasta portretizare a agentilor secreti de sex feminin a fost inspirata de Mata Hari, ramanand de atunci un model de succes pentru regizori. Cum scriam si mai sus in cazul agentilor barbati, un spion/agent secret nu trebuie sa iasa in evidenta.

5. Apa din sprinklere(armatura de distributie si imprastierea apei utilizata in instalatiile automate de stingerea incendiilor) e mereu limpede. Scenele cu alarme de incendiu declansate sunt destul de frecvente in thrillere. Insa, in realitate, apa din sprinklere ar trebui sa fie tulbure si sa miroasa urat.

6. Corul broastelor este mereu acelasi. In peliculele realizate la Hollywood, broastele suna toate la fel. Sigur ca nu e deloc asa! In functie de specie, broastele scot zgomote diferite. Sunetistii ar putea inregistra, evident, diverse coruri de broaste, dar nu o fac din comoditate. Folosesc acelasi cor indiferent de locul in care se desfasoara actiunea.

7. Teaca se poarta in spate. In seria The Witcher si in multe alte filme cu aer medieval, eroii poarta adesea teaca la spate. In realitate, nu e deloc de dorit sa porti sabia in acea zona. Sunt sanse mari sa te ranesti mai ales la umar atunci cand o vei scoate pentru a o folosi.

8. Purtarea hainelor usoare in desert. In The Mummy(Mumia) , Evelyn se pregateste sa traverseze desertul pe o camila, fiind imbracata in haine din tesaturi usoare, transparente. Astfel de tinute sunt, insam complet inutile in conditii de desert. E de asemenea ciudat ca tovarasii ei nu spun nimic despre asta. Daca Evelyn ar fi trait in lumea reala ar fi trebuit sa aleaga haine din tesaturi respirabile, naturale, deoarece acestea absorb umezeala si se usuca rapid.

Citeste si: Mituri false despre vikingi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Se pot scrie carti despre modul in care supereroii precum Robinson Crusoe sau Rambo(ca sa dam 2...
Beethoven s-a nascut in saracie. Mozart a murit in saracie. Immanuel Kant nu a parasit niciodata Königsberg....
Traim in era informatiei si ne confruntam, adesea, cu noi descoperiri care inlocuiesc viziunile noastre anterioare, fie...