Vrei un concediu linistit cu plaje superbe si apa cristalina? Aceste destinatii sunt pentru tine

Vrei un concediu linistit cu plaje superbe si apa cristalina? Aceste destinatii sunt pentru tine

Vara nu poate trece fara sa mergi macar 2-3 zile la mare! Daca te-ai hotarat si esti adeptul/a plajelor linistite, departe de civilizatie, ar fi bine sa citesti articolul urmator! Inca mai exista in lumea asta mare locuri neatinse de poluare, cu apa cristalina, plaje nemaipomenite si aer curat! E drept ca aceste destinatii nu sunt dintre cele mai ieftine(mai ales pentru ca sunt departe de Romania), dar, daca iti permiti, ar fi pacat sa nu incerci macar una dintre ele! Cu siguranta, vei ramane cu amintiri unice!

Vrei un concediu linistit cu plaje superbe si apa cristalina? Aceste destinatii sunt pentru tine:

Praia do Sancho, Brazilia. Aceasta minunatie a naturii se afla in arhipelagul Fernando de Noronha, un sit al Patrimoniului Mondial Natural UNESCO. Praia so Sancho se poate lauda cu cea mai mare populatie rezidenta de delfini din lume. Nu va fi chiar usoar sa ajungi aici, deoarece numarul de turisti este limitat. Se doreste astfel conservarea si protejarea mediului.

Point Reyes, California. Point Reyes este o coasta superba in comitatul Marin, California.Orice tip de transport catre aceasdta zona este interzisa. Practic, ai de mers pe jos cativa kilometri pentru a te bucura de natura, pace si liniste.

Sandcut Beach, Canada. O scurta plimbare prin padurea de cedri din Insula Vancouver te va duce la Sandcut Beach, unde, pe langa linistea naturii, te vei putea bucura si de o superba cascada.

Pink Sands Beach, Bahamas. Probabil ca vei evadai din realitate pentru o vreme in atmosfera fabuloasa de pe plaja Pink Sands. Valurile Oceanului Atlantic arunca adesea pe plaja bucati de corali si foraminifere( un organism marin unicelular care are o cochilie rosie-galbuie). Astfel, se explica si nuanta roz a plajei. Apa calda si cristalina de la Pink Sands este ideala pentru cei care vor sa inoate.

Koh Adang, Thailanda. Aceasta insula este situata departe de popularele statiuni din Thailanda. Aici impresioneaza muntii acoperiti cu paduri tropicale si o varietate de testoase marine verzi.

Shell Beach, Australia. Shell Beach este situata in regiunea Shark Bay din Australia de Vest. Se intinde pe 60 km si este acoperita cu scoici. Salinitatea ridicata permite inmultirea molustelor, ale caror cochilii se gasesc si la 10 metri adancime! Poate crezi ca ai gasit un loc ideal pentru colectarea de suveniruri, dar te inseli! Ridicarea scoicilor este interzisa aici, deoarece plaja este trecuta pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.

Cala Macarelleta, Spania. Cala Macaralleta este perla din sudul insulei Menorca. Gasesti aici o lume total diferita, cu golfuri unde se face plaja, ape turcoaz, pini si munti. Plaja este populara printre cei care cauta liniste.

Plaja Tulum, Mexic. Tulum este una dintre cele mai tari destinatii de plaja din lume datorita apei curate si a nisipului alb fin. Totusi, ruinele civilizatiei mayase din Tulum sunt principalele puncte de atractie din zona. Asadar, daca esti un iubitor de istori/cultura, dar si un mare amator de plaja, locul acesta este ideal pentru tine!

Hyams Beach, Australia. Hyams Beach este inclusa in Cartea Recordurilor Guinness drept cea mai alba plaja din lume. Inainte de a ajungei aici, ar fi bine sa iti pui niste ochelari de soare, deoarece stralucirea nisipului te poate orbi...

Plaja Papakolea, Hawaii. Plaja Papakolea, cunoscuta si sub numele de Plaja cu nisip verde, isi obtine culoarea distinctiva de pe urma crisolitului, un mineral de origine vulcanica care se foloseste in industria bijuteriilor. Pentru a ajunge pe aceasta plaja, ai nevoie de un permis special. Odata ce ai ajuns, nu te gandi la vreun suvenir din zona! Indepartarea nisipului lui de pe plaja este ilegala.

Plaja Wakatobi, Bali. Numele insulei este un acronim al celor 4 insule principale,:Wangi Wangi, Kaledupa, Tomia si Binongko. Viata marina diversa si plina de culoare, impreuna cu apa cristalina, atrage an de an scafandri si pasionati de snorkeling din intreaga lume.

Citeste si:

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca doresti sa pleci intr-o vacanta palpitanta, astazi iti prezentam o lista cu unele dintre cele mai...
Chiar si un animal de companie poate deveni o atractie turistica. De asemenea, el poate fi evaluat...
Hotelurile fac parte, in general, din aventurile noastre de vacanta. Pentru ca nimic sa nu afecteze timpul...