Acnee, igiena

Lista articolelor despre acnee si igiena pe AflaCum.ro

Articole despre acnee si igiena

Citeste cele mai noi articole despre acnee si igiena publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre acnee si igiena, pe AflaCum.ro!

Pe langa asigurarea unei bune igiene orale, apa de gura poate avea si alte intrebuintari, dupa cum urmeaza.

1. Eliminarea mirosurilor neplacute din cosul de gunoi se poate realiza prin introducerea in acesta a unui prosop de hartie, imbibat in apa de gura.

2. Curatarea si dezinfectarea periutei de dinti se poate realiza prin imbibarea acesteia in apa de gura, peste noapte.

Aparitia cosurilor poate fi adesea inopinata, acestea ivindu-se tocmai cand avem un eveniment foarte important.

Cauza lor poate fi o igiena neadecvata a tenului sau dereglarile hormonale. Cel mai important este, insa, cum putem scapa de cosurile nedorite si inestetice. Iata o serie de sfaturi utile in acest sens:

- Nu scoateti niciodata un cos, daca nu are un varf alb, proeminent. Nu il atingeti, deoarece puteti imprastia bacteriile pe fata sau il puteti adanci in piele. Stoarcerea unui cos cand nu este gata de scos, este greseala pe care o fac majoritatea oamenilor. Aveti rabdare si aplicati doar solutie antiacneica.

Acneea chistica este un tip de acnee inflamatorie care provoaca formarea adanc sub piele a unor cosuri dureroase si pline cu puroi. Afectiunea se instaleaza atunci cand porii pielii se infunda cu sebum (substanta uleioasa produsa de glandele sebacee) si cu celulele moarte ale pielii. Acneea chistica poate fi dureroasa, dar este tratabila. Problema nu va disparea peste noapte, insa poti lua masuri pentru a o reduce in cateva saptamani. Dermatologul iti poate oferi creme, pastile, dar poate sa aplice si alte proceduri specifice.

Cum sa scapi de acneea chistica. Tratament medical:

1. Fa o programare la dermatolog. Cel mai rapid si mai eficient mod de a combate acneea chistica este prin tratament medical de specialitate. Dermatologul poate prescrie medicamentele sau poate efectua proceduri non-invazive. Nu uita sa-i spui medicului specialist daca esti insarcinata sau daca alaptezi.

Te lupti cu o eruptie acneeica? Probabil ca simti multa frustrare si chiar jena. N-ar trebui sa te simti rau, mai ales daca faci totul pentru a scapa de cosuri! Exista multe metode eficiente de a elimina acneea. De exemplu, o metoda neconventionala(neaprobata de medicii dermatologi) este cea pe baza de pasta de dinti.

Inainte, totusi, de a aplica metoda care are la baza pasta de dinti, iti recomandam sa aplici una sau mai multe dintre aceste metode:

- medicamente pentru acnee. Rezultatele apar pe termen mediu, dupa 2-3 saptamani. Tratamentul poate fi destul de scump si necesita aplicare zilnica;

Uleiul de arbore de ceai poate fi folosit ca solutie naturala pentru a scapa de acnee(cosuri). Acesta are proprietati antibacteriene naturale, ceea ce il transforma intr-o alternativa excelenta la substantele chimice sintetice dure. Avantajul? Nu va indeparta uleiurile naturale de la nivelul pielii. Uleiul de arbore de ceai poate fi aplicat direct pe zonele cu acnee sau poate fi folosit ca ingredient intr-o varietate de tratamente pentru piele.

Cum sa tratezi acneea folosind ulei esential de arbore de ceai:

1. Cumpara ulei esential de arbore de ceai pur. Daca uleiul este pur, sansele sa aplici pe piele substante chimice sunt minime. Uita-te, asadar, pe eticheta. Ar trebui sa scrie clar si mare conccentratia. Daca e 100%, atunci cumpara respectivul ulei!

Pentru a fi sanatos, e necesar sa respecti cu strictete regulile de igiena! In caz contrar, efectele nu vor fi aceleasi. Pentru multe persoane, poate fi o surpriza faptul ca au gresit anumite reguli de baza toata viata lor! Am studiat cu atentie modul in care o persoana obisnuita respecta regulile de igiena si am scos la iveala cele mai frecvente greseli. Iti sugeram sa tii cont de aceasta lista si sa ai grija de tine in mod corespunzator!

Cele mai frecevente greseli de igiena:

1. Faci dus/baie prea des. Poate suna ciudat, dar spalarea corpului in mod frecvent este la fel de nociva precum igiena precara! Potrivit expertilor in boli infectioase de la Universitatea Columbia, prea multe dusuri provoaca uscarea si craparea pielii, ceea ce invita microbii in corp! Expertii recomanda sa faci dus maximum o data pe zi. In ceea ce priveste spalarea parului, e suficient sa o faci de maximum 2 ori pe saptamana, indiferent de grasimea scalpului. Daca , spre exemplu, ai pielea grasa si te speli pe cap frecvent nu vei face altceva decat sa provoci ingrasarea scalpului!

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Desi nu exista nicio dovada palpabila ca vreun aliment poate cauza acnee, unele mancaruri pot agrava aceasta...
Acneea afecteaza din ce in ce mai multe persoane. Daca pana nu de mult, aceasta afectiune era...
Acneea este o afectiune a pielii frecvent intalnita in vremurile noastre. Cauzele aparitiei cosurilor la nivelul fetei...
Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine...
Exista mai multe tipuri de cosuri. Acneea este o boala de piele, care poate fi tratata doar...
Cristofor Columb a numit papaya „fructul ingerilor”, datorita gustului sau delicios, a consistentei fine si a texturii...