Ajwain

Lista articolelor despre Ajwain pe AflaCum.ro

Articole despre Ajwain

Citeste cele mai noi articole despre Ajwain publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre Ajwain, pe AflaCum.ro!

Caromul, Ajwain-ul, Ajowa sau chimenul indian este o planta bianuala din familia Apiaceae. Semintele sale sunt folosite in bucatarie pentru a condimenta diverse mancaruri indiene. De altfel, planta este originara din acea zona a lumii.

Semintele de carom sunt de culoare verde-cenusie, dungate si curbate (cu aspect similar celor de chimen). De obicei, sunt vandute intregi.  Gustul lor este asemanator celui de cimbru, dar mult mai aspru. Se pot folosi in stare naturala sau prajite. In prima varianta, semintele se piseaza intr-o piulita sau se strivesc intre degete, inainte de utilizare. Cand semintele se folosesc intregi, pentru paratha, sau alte tipuri de paine indiana, se vor freca intre ele, pemtru a elibera uleiurile care dau savoare.

Mai jos, iti prezentam metoda de prajire a semintelor de chimen indian:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.