Cum sa prajesti semintele de CAROM

Cum sa prajesti semintele de CAROM

Caromul, Ajwain-ul, Ajowa sau chimenul indian este o planta bianuala din familia Apiaceae. Semintele sale sunt folosite in bucatarie pentru a condimenta diverse mancaruri indiene. De altfel, planta este originara din acea zona a lumii.

Semintele de carom sunt de culoare verde-cenusie, dungate si curbate (cu aspect similar celor de chimen). De obicei, sunt vandute intregi.  Gustul lor este asemanator celui de cimbru, dar mult mai aspru. Se pot folosi in stare naturala sau prajite. In prima varianta, semintele se piseaza intr-o piulita sau se strivesc intre degete, inainte de utilizare. Cand semintele se folosesc intregi, pentru paratha, sau alte tipuri de paine indiana, se vor freca intre ele, pemtru a elibera uleiurile care dau savoare.

Mai jos, iti prezentam metoda de prajire a semintelor de chimen indian:

Ingrediente:

150 grame seminte de carom

Mod de preparare:

1. Adauga semintele intr-o tigaie fara ulei;

2.  Pune-le pe foc;

3. Amesteca fara oprire cu ajutorul unei linguri de lemn. Dupa cateva minute, o sa simti deja parfumul unic al semintelor de chimen indian;

4. Continua sa amesteci pana cand semintele devin maro;

5. Opreste focul! Semintele sunt gata si pot fi pastrate oricat de mult timp, daca sunt ferite de lumina, in recipiente etanse.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rosiile necoapte(verzi) sau gogonelele, asa cum sunt cunoscute in popor, reprezinta un adevarat izvor de sanatate, mai...
Feniculul(chimionul dulce, anasonul dulce) este o planta perena cu miros dulce. A aparut in zona Meditarenei si...
Uleiul de menta are numeroase intrebuintari. Poate fi folosit pentru a adauga aroma bauturilor sau alimentelor, pentru...