Boala gaucher

Lista articolelor despre boala gaucher pe AflaCum.ro

Articole despre boala gaucher

Citeste cele mai noi articole despre boala gaucher publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre boala gaucher, pe AflaCum.ro!

Citeste prospectul medicamentului Vpriv si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Vpriv se utilizeaza pentru tratamentul pe termen lung al pacientilor cu boala Gaucher.

Prezentul document este un rezumat al Raportului european public de evaluare (EPAR) pentru Vpriv. Documentul explica modul în care Comitetul pentru produse medicamentoase de uz uman (CHMP) a evaluat medicamentul, pentru a emite avizul în favoarea acordarii autorizatiei de introducere pe piata si recomandarile privind conditiile de utilizare pentru Vpriv.

Citeste prospectul medicamentului Zavesca si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Zavesca se utilizeaza pentru tratarea pe cale orala al bolii Gaucher de tip I, usoara pana la moderata. Boala Gaucher presupune absenta ereditara si rar intalnita a unei enzime (glucocerebrozidaza), care determina acumularea unei substante (glucozilceramida) in diferite parti ale organismului, cum ar fi splina, ficatul si oasele.

Tratamentul standard al pacientilor cu boala Gaucher de tip I este reprezentat de terapia de substitutie enzimatica (TSE), administrat pe cale injectabila. Zavesca poate fi utilizata numai in tratamentul pacientilor care nu pot fi supusi unei TSE. Motivele pentru care nu se administreaza TSE includ problemele aparute dupa perfuziile intravenoase repetate si accesul dificil la o vena adecvata.

Citeste prospectul medicamentului  Cerezyme si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza.

Cerezyme este indicat ca tratament de substitutie enzimatica pe termen lung la pacientii cu boala Gaucher.

Boala Gaucher este o afectiune ereditara rara. Persoanele cu aceasta boala au un deficit al enzimei numite glucocerebrosidaza. In mod normal, aceasta enzima descompune un produs rezidual adipos denumit glucocerebrozida. fara aceasta enzima, glucocerebrozida se acumuleaza in organism, de obicei la nivelul ficatului, splinei si maduvei osoase, producand simptomele bolii: anemie (numar redus de celule rosii in sange), oboseala, invinetirea usoara si o tendinta de sangerare, splina si ficat marite, durere la nivelul oaselor si fracturi.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.