Igiena orala

Lista articolelor despre igiena orala pe AflaCum.ro

Articole despre igiena orala

Citeste cele mai noi articole despre igiena orala publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre igiena orala, pe AflaCum.ro!

Apa de gura este importanta in igiena orala, mai ales daca folosesti un produs terapeutic. Pentru ca da! Exista apa de gura terapeutica(actioneaza pentru a contracara diversele probleme ale danturii, cum ar fi cariile) si apa de gura cosmetica(actioneaza impotriva respiratiei urat mirositoare). Azi, ti-am pregatit o reteta de apa de gura pe care o poti pune in practica acasa! Avantajul: controlezi ingredientele!

Apa de gura. Eficienta. Acest aspect depinde de menirea respectivului produs. Cum scriam si mai sus, exista apa de gura terapeutica si apa de gura cosmetica.

Apa de gura cosmetica ofera o senzatie temporara de prospetime si poate anihila tot pe termen scurt respiratia urat mirositoare. Altfel, acest tip de gura nu aduce alte beneficii.

Tartrul este un strat subtire de bacterii, care se acumuleaza pe dinti, plombe, gingii, limba, proteze si coroane si care se intareste in combinatie cu mineralele din saliva, capatand consistenta cretei.

Exista o serie de factori, care contribuie la formarea tartrului, cum ar fi o igiena orala improprie, un periaj incorect, o alimentatie necorespunzatoare si lipsa unei ingrijiri dentare profesioniste.

O buna igiena dentara va impiedica depunerile de tartru, iar aceasta consta in:

Acetaldehida este o substanta cancerigena, prezenta in stare naturala in bauturile alcoolice si in diferite alimente, cum ar fi bananele, iaurtul si in cele cu arome de fructe.

Iata cum puteti evita aceasta substanta:

Evitati bauturile alcoolice care va lasa o cantitate mare de acetaldehida in gura, cum ar fi : Calvados (bautura de mere frantuzeasca cu continut de 40% alcool), vinul cu 12,5 % alcool, lichiorurile tari sau chiar berea cu continut ridicat de alcool.   

Mancarimile gingivale sunt extrem de neplacute si pot fi semnul unei infectii sau a unei inflamatii.

Este indicat sa apelati la ajutorul unui dentist, daca experimentati asa ceva, insa intre timp puteti incerca urmatoarele remedii acasa.

Iata cum se trateaza mancarimile gingivale:

Fumatul este foarte nociv sanatatii dintilor, deoarece tutunul cauzeaza pete galbui, aproape imposibil de indepartat cu ajutorul periutei.

Iata cum va puteti pastra dintii albi, daca sunteti fumatori:

Spalati-va pe dinti cu bicarbonat de sodiu, in fiecare seara, pentru a avea dintii albi si stralucitori.

Tartrul dentar este un depozit organo-mineral care se formeaza pe suprafata dintilor de lapte, a dintilor permanenti si a dintilor pusi.

Acesta se formeaza in special la persoanele care au o igiena orala deficitara. Culoarea tartrului variaza de la galben la maro si se depune atunci cand dintii nu sunt bine curatati. Singura metoda prin care poti inlatura tartrul dentar este sa te speli pe dinti de cel putin doua ori pe zi. Daca nu te speli dupa fiecare masa, resturile de mancare sau de zahar raman pe dinti si in timp se transforma intr-o placa bacteriana. Asa se formeaza pe scurt tartrul, care netratat duce la aparitia cariilor, distrugand smaltul dintilor.

Exista cateva remedii naturale pentru inlaturarea tartrului. Iata care sunt:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Plak out, solutie si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii:...
Citeste prospectul medicamentului Corsodyl, apa de gura si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. ...
Igiena orala este foarte importanta, deoarece ingrijirea dintilor si a gingiilor, in mod regulat, este vitala pentru...
Respiratia urat mirositoare a cainelui dumneavoastra este greu de suportat, oricat de mult l-ati iubi. Insa, puteti...
Aparatele dentare ajuta la modelarea unei parti a corpului. Purtate in permanenta, aparatele dentare se murdaresc, fiind...