Cum se trateaza sangerarile gingivale?

Cum se trateaza sangerarile gingivale?

Igiena orala este foarte importanta, deoarece ingrijirea dintilor si a gingiilor, in mod regulat, este vitala pentru sanatatea acestora.

O dantura impecabila va poate imbunatati stima de sine, atunci cand vorbiti, zambiti sau va apropiati de cineva. Pe de alta parte, nimic nu poate fi mai respingator decat o persoana cu o respiratie urat mirositoare sau cu dinti neingrijiti. Pe langa asigurarea unui aspect placut si atragator, o buna ingrijire a dintilor va poate ajuta sa preveniti alte boli sau probleme de sanatate. Mai mult, gingiile roz si sanatoase sunt absolut necesare.

Probleme gingivale, cum ar fi sangerarile, decolorarea sau ranile in sine nu sunt atat de periculoase, pe cat pot fi infectiile si bolile pe care le provoaca. Bolile cele mai comune care au ca simptome sangerarile gingivale sunt gingivita si parodontoza.

O alta cauza a sangerarilor gingivale poate fi administrarea unor medicamente care subtiaza sangele, cum ar fi aspirina, care impiedica coagularea sangelui. Exista o serie de remedii pentru sangerarile gingivale, unele sunt simple si le puteti aplica acasa, iar altele sunt mai complicate, necesitand un program de imbunatatire a igienei orale.

Iata cateva metode prin care puteti opri sau preveni sangerarile gingivale:

- Folositi, in mod regulat, apa de gura cu uleiuri esentiale, cum ar fi cele de musetel, smirna, echinaceea sau menta. Proprietatile antiinflamatorii ale acestor uleiuri esentiale impiedica dezvoltarea microorganismelor ( a bacteriilor) in gura. Infectiile cauzate de bacterii, sunt, de cele mai multe ori, cauza principala a aparitiei sangerarilor gingivale.

- Plusati aportul de vitamina C, in dieta zilnica, acest lucru ajutandu-va sa diminuati posibilitatea aparitiei sangerarilor gingivale. Vitamina C poate fi administrata atat pe cale orala, sub forma de tablete si capsule, cat si prin consumul de suc natural de citrice, cum ar fi portocalele, lamaile sau limeta.

- Periajul regulat al dintilor. Este oarte important sa aveti un program regulat de periere a dintilor si a gingiilor, dupa fiecare masa. Periajului corect este extrem de important. Pozitionati capul periutei de dinti intr-un unghi de 45 de grade fata de dinti si gingii, periati usor, utilizand miscari alternative, in directia de miscare a acelor ceasornicului si in directia opusa.

- Lucruri ce trebuie evitate. Pentru a preveni aparitia sangerarilor gingivale, evitati, pe cat posibil, alcoolul, medicamentele fara prescriptie, tutunul, bauturile acidulate, mancarurile acide, etc.

- Utilizati o pasta de dinti cu extract din plante, fara fluor. Exista o larga varietate de paste de dinti pe piata,cum ar fi cele pe baza de mac canadian (sanguinaria canadensis), samburi de grapefruit, etc., care au natura alcalina. Majoritatea microorganismelor, inclusiv bacteriile, se dezvolta in medii acide, asadar substantele de natura alcalina sunt buni neutralizatori.

Vizite regulate la dentist, de cel putin 2 ori pe an, precum si detartrajul regulat al dintilor, alaturi de o buna igiena orala va vor ajuta sa va pastrati dintii curarti si gingiile sanatoase.

Nu este greu sa oprim sangerarile gingivale. Este greu, insa, sa ne formam o buna igiena orala si sa urmam o dieta alimentara adecvata, pentru a le preveni.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ulcerul este o afectiune determinata de rani sau leziuni la nivelul stomacului sau pe prima portiune a...
Durerile de brate sunt din ce in ce mai frecvente, odata cu inaintea in varsta. Iata cum...
Ideea de a folosi plante acompaniante pentru rosii nu este un concept de data recenta. Anumite plante...