Lin, iahnie

Lista articolelor despre lin si iahnie pe AflaCum.ro

Articole despre lin si iahnie

Citeste cele mai noi articole despre lin si iahnie publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre lin si iahnie, pe AflaCum.ro!

Daca majoritatea dintre noi suntem obisnuiti cu iahnia de fasole sau de linte, iata ca exista si peste care se prepara sub forma de iahnie.

Este vorba despre lin. Afla cum poti combina linul impreuna cu ceapa si bulionul de rosii ca sa obtii o iahnie delioaca, ca la mama acasa.

Ingrediente:

- 1,5 kg lin,

O reteta preferata de romani este iahnia cu fasole. Iata cum se prepara:

Ingrediente:

- 500 grame fasole uscata,
- 3 cepe,
- 2 linguri de ulei,
- o lingura de bulion,
- o frunza de dafin.

Iahnia de cartofi este mai putin cunoscuta decat iahnia obtinuta din fasole boabe.

Daca vrei sa incerci aceasta reteta de post, afla din ce ingrediente se prepara si urmeaza pasii de mai jos.

Ingrediente:

Ca orice alt tip de carne, linul este un peste de apa dulce care poate fi preparat fiert, prajit si chiar sub forma de iahnie.

Iata o mancare de lin delicioasa cu ciuperci care poate fi servita cu un pahar de vin alb.

Ingrediente:

Peste de apa dulce, linul poate fi intalnit pe fundul apelor cu un curs domol.

La noi in tara linul traieste inclusiv in balti si parcuri ca si peste ornamental. Pentru gurmanzi, este bine de stiut ca linul poate fi recunoscut dupa corpul indesat si lat in jurul cozii si dupa solzii marunti.

Acest peste micut in lungime atinge o greutate de maxim 2-3 kilograme, iar carnea sa este mai apreciata decat cea a crapului.