Plante, plante apartament

Lista articolelor despre plante si plante apartament pe AflaCum.ro

Articole despre plante si plante apartament

Citeste cele mai noi articole despre plante si plante apartament publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre plante si plante apartament, pe AflaCum.ro!

Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca nu sunt supuse intemperiilor si daunatorilor, precum cele aflate in natura. Un element esential pentru bunastarea plantelor il reprezinta ingrasamantul. Un pamant fertil va asigura, evident, o buna dezvoltare a plantei atat de dragi tie.

Poti folosi ingrasaminte chimice din comert. Noi iti recomandam, in schimb, o varianta naturala, la indemana. Este vorba despre ingrasamantul din coji de cartofi!

Ai nevoie de:

Iti iubesti plantele de interior, cu siguranta! Dar te pricepi, oare, sa le ingrijesti in mod adecvat? Una dintre cele mai comune greseli in ingrijirea plantelor este udarea excesiva, un fenomen care le poate ucide, mai ales pe termen lung! De aceea te invatam, in cele ce urmeaza, cum sa uzi floarea preferata in mod corect!

Uda plantele in mod corespunzator:

1. Verifica solul din ghiveci cu ajutorul unui deget. Introdu degetul in sol cam 2,5 centimetri. Daca, in acea zona, simti ca pamantul este inca umed, nu trebuie sa mai uzi planta! Incearca, din nou, a doua zi. Vei mai uda floarea preferata doar cand solul se va usca.

Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme ale acestora si remedierea lor:

1. Tulpinile rupte, din greseala, se pot regenera daca zona afectata este tratata cu praf de scortisoara, care vindeca tulpina si tine la distanta infectiile si daca tulpina este legata. O alta alternativa este aceea de prindere a tulpinilor rupte, cu ajutorul unei benzi, de un pai, un creion sau un bat, pentru suport.

2. Daunatorii pot fi tinuti la distanta cu ajutorul pudrei de scortisoara, aplicata pe pamantul din ghiveci sau pulverizata direct pe plantele de apartament, in amestect cu detergent de vase si apa. Puteti folosi, de asemenea,  ulei de arbore de neem, ce actioneaza ca un insecticid natural sau puteti aplica alcool pe insectele mari, pentru a scapa de ele.

Nimeni nu isi propune sa omoare o planta de apartament. Totusi, cele mai multe plante de acest gen mor din cauza ingrijirii exagerate. Gradinaritul de interior presupune un climat artificial in care toate plantele au nevoie de o perioada de acomodare. Asadar, nu te impacienta, daca vezi cateva frunze picate la inceput! Mai bine concentreaza-te pe aflarea conditiilor de crestere in functie de tipul plantei! Abia apoi, poti rezolva o problema!

Iata cateva greseli comune de ingrijire a plantelor de interior:

1. Udarea excesiva. Ucigasul numarul unu al plantelor de apartament este apa in exces. Udarile necontrolate provoaca putrezirea radacinilor. Nu lasa, asadar, plantele din interior sa balteasca si, mai ales, nu le uda pe toate dupa acelasi program. Unele au nevoie de apa mai multa, altele de umiditate scazuta!

Plantele au nevoie de ingrijire speciala, in functie de specie, de anotimp si de conditii. Exista, insa, un element comun care poate face mult rau plantelor, indiferent de specie: daunatorii! Acestia pot afecta florile, frunzele si chiar radacina, ceea ce se va dovedi fatal pentru planta preferata! Din fericire, exista un truc simplu dar foarte eficient impotriva daunatorilor!

Reteta cu sare impotriva daunatorilor:

- presara o mana de sare Epson la radacina plantei afectate. Ai grija ca sarea nu ii atinga tulpina! Vorbim despre un tratament eficient, organis si ieftin!

Ideea cresterii unei mici gradini la fereastra bucatariei devine din ce in ce mai populara. Ar fi grozav sa ai la indemana ierburi organice pe care sa le folosesti cu placere si incredere in diferitele tipuri de mancare, nu-i asa? Ei, afla ca se poate! Poti creste anumite plante comestibile chiar pe un pervaz!

Plante comestibile pe care le poti creste in bucatarie:

Salata verde. Cultivarea sakatei e o sarcina destul de simpla. Plaseaza radacina intr-un borcan plin cu apa, fara sa scufunzi varful tulpinii. Pune borcanul la soar si nu uita sa pulverizati apa pe radacina , din cand in cand, pentru a evita uscarea acesteia. Dupa cateva zile, se vor forma radacini noi si chiar frunzulite. La o saptamana distanta, muta planta intr-=un ghiveci, lasand frunzele deasupra solului. Dupa alte 2-3 saptamani, vei culege deja recolta! Ca solutie anternativa, poti planta salata direct in sol. In acest caz, planta trebuie udata intens pe parcursul primei saptamani, pana cand apar primii germeni.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Plantele ofilite pot fi salvate. Exista o singura conditie: radacinile sa fie in stare buna! Asadar, mai...
Florile pot schimba radical in bine aspectul oricarei locuinte, indiferent de marimea si de complexitatea acesteia din...
Plantele de interior au nevoie de o ingrijire adecvata, chiar daca sunt ferite de intemperii. Indepartarea frunzelor...
Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa...
Plantele de interior ne fac viata mai frumoasa, mai colorata. Unele, insa, nu sunt chiar sanatoase. Iti...
Fertilizarea cu cenusa de lemn este benefica pentru multe dintre plante! Cenusa obtinuta din lemn contine in...