9 probleme ale plantelor de apartament si remedierea acestora

9 probleme ale plantelor de apartament si remedierea acestora

Plantele de apartament sunt frumoase si usor de intretinut, insa pot fi foarte sensibile. Iata 9 probleme ale acestora si remedierea lor:

1. Tulpinile rupte, din greseala, se pot regenera daca zona afectata este tratata cu praf de scortisoara, care vindeca tulpina si tine la distanta infectiile si daca tulpina este legata. O alta alternativa este aceea de prindere a tulpinilor rupte, cu ajutorul unei benzi, de un pai, un creion sau un bat, pentru suport.

2. Daunatorii pot fi tinuti la distanta cu ajutorul pudrei de scortisoara, aplicata pe pamantul din ghiveci sau pulverizata direct pe plantele de apartament, in amestect cu detergent de vase si apa. Puteti folosi, de asemenea,  ulei de arbore de neem, ce actioneaza ca un insecticid natural sau puteti aplica alcool pe insectele mari, pentru a scapa de ele.

3. Frunzele plantelor de apartament devin maronii din mai multe motive, cum ar fi varsta, daunatorii sau obiceiurile de udare. Acest fenomen se intampla, in primul rand, datorita lipsei de apa suficienta. Este indicat, asadar, sa udati, in mod regulat plantele de apartament, pentru a evita aceasta problema.

4. Udarea abundenta este o chestiune ce trebuie evitata, deoarece radacinile acestora se vor mucegai si plantele vor muri.

5. Lipsa apei poate produce acelasi efect ca si in cazul anterior, asadar udati-va plantele conform indicatiilor de pe ambalaj.

6. Tineti plantele de apartament departe de sursele de caldura, cum ar fi caloriferul sau lumina directa a soarelui, deoarece se vor usca.

7. Temperatura ideala a plantelor de apartament este undeva intre 18 si 23 grade Celsius. Daca temperatura nu este corespunzatoare, plantele isi pot pierde frunzele si se pot usca.

8. Feriti plantele de lumina directa a soarelui, deoarece frunzele se vor ingalbeni si vor cadea. Pe de alta parte, plantele care nu au destula lumina, isi pot pierde culoarea.

9. Daca plantele de apartament nu se dezvolta in mod corespunzator, folositi solutii speciale, cu nutrienti, care sa le ajute in acest sens.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Florile tale sunt frumoase, dar firave, in general. Asa ca trebuie sa le oferi atentie tot timpul,...
Plantele de interior sau de apartament, asa cum le mai cunoastem, au nevoie de ingrijire, chiar daca...
Iti iubesti plantele de interior, cu siguranta! Dar te pricepi, oare, sa le ingrijesti in mod adecvat?...