Puls mare, sange

Lista articolelor despre puls mare si sange pe AflaCum.ro

Articole despre puls mare si sange

Citeste cele mai noi articole despre puls mare si sange publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre puls mare si sange, pe AflaCum.ro!

Pulsul reprezinta acea miscare fiziologica ritmica de dilatare si de contractare a peretilor arterelor, determinata de cresterea volumului de sange pompat de inima. Atunci cand simtim ca inima o ia razna, pulsul creste, fenomen care se cheama tahicardie, adica o accelerare fiziologica/patologica a batailor inimii.

Care este pulsul normal? O inima sanatoasa bate de 60-100 de ori pe minut.

Cand se instaleaza tahicardia? Atunci cand pulsul depaseste 100, inseamna ca inima bate prea repede, ceea ce stiintific se cheama tahicardie. Nu te gandi imediat la ce-i mai rau! In caz de infarct, tahicardia e insotita de greata, lipsa de aer, traspiratii reci, oboseala sau durere in piept.

Hipertensiunea nu este o afectiune pe care sa o tratezi cu indiferenta! Sunt necesare schimbari ale stilului de viata si de dieta. Altfel spus, ai grija sa dormi suficient, sa faci miscare, sa mananaci cat mai sanatos si sa bei pe masura! Pentru ca da, exista si bauturi care pot creste simtititor tensiunea; la fel cum exista licori care ajuta hipertensivii. Despre toate acestea, in cele ce urmeaza.

Bauturi care scad tensiunea:

- ceai matcha. Acest ceai verde contine cantitati mari de EGCG (galat de epigalocatechina), un polifenol cu puternice proprietati antioxidante. Datorita capacitatii sale de a combate inflamatia, ceaiul matcha este considerat sanatos inima. EGCG -ul previne acumularea de placi grase pe peretii arterelor si poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima si accident vascular cerebral.

Petele de sange de pe haine pot fi indepartate cu usurinta, atunci cand sunt proaspete. Cu cat sangele se usuca mai mult, cu atat curatarea petelor va fi mai dificila. Este, totusi, posibil. Actioneaza, asadar, cat poti de rapid , evitand spalarea tesaturii pana cand nu scoti bine de tot petele.

Cum sa cureti petele de sange de pe tesaturi. Metoda 1 - cu apa si sapun:

1. Metoda este potrivita mai ales pentru in si bumbac. Aceasta metoda nu necesita instrumente speciale, ci doar o frecare prelungita. Este potrivita in special pentru petele de pe fibre naturale precum inul si bumbacul. Tesaturile precum lana si fibrele artificiale necesita o frecare mai blanda si mai lunga.

Testul(analiza) de sange este cel mai simplu si eficient mod de a-ti controla sanatatea. Din pacate, multi oameni fug de recoltare pentru ca se tem: de acul care ar urma sa intre in vena sau, pur si simplu, de imaginea sangelui.

Nu te mai teme! Testul de sange e usor si dureaza foarte putin. Cat despre durere, nu e deloc groaznica, asa cum crezi! Nu uita: analiza sangelui este esentiala pentru sanatate. Pe baza ei, medicul va oferi tratamentul potrivit.

NOTIUNI DE BAZA

Tantarii nu inteapa oricand si pe oricine! Poate ti se pare o gluma, dar au preferinte! Acestea au fost, deja, descoperite de catre oamenii de stiinta.

Daca ti s-a intamplat vreodata sa stai in aer liber langa alte persoane si ti s-a parut ca te ciuruiesc tantarii, iar ceilalti nu se vaita deloc, n-a fost o naluca. Exista o explicatie stiintifica pentru patania ta. Joseph M. Conlon, consultant tehnic al Asociatiei Americane de Control a Tantarilor declara: Nu exista dubii ca anumiti indivizi sunt mai atractivi pentru tantari din cauza chimicalelor pe care le secreta pielea acestora.

Iata 5 motive care ii determina pe tantari sa aleaga victima:

Ceaiul din frunze dud contribuie la mentinerea unui nivel normal de glucide in sange.

Ingrediente: frunzele de Morus alba L. Contin taninuri, steroli, flavonoide, acizi organici, beta-caroten, substante minerale.

Efectele principale ale consumului de ceai din frunze de dud: hipoglicemiant, astringent, sudorific, depurativ, antibacterian.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.