Rau miscare, zbor avion

Lista articolelor despre rau miscare si zbor avion pe AflaCum.ro

Articole despre rau miscare si zbor avion

Citeste cele mai noi articole despre rau miscare si zbor avion publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre rau miscare si zbor avion, pe AflaCum.ro!

Raul de miscare este o tulburare medicala, care afecteaza unele persoane atunci cand sunt supuse la miscare, in timpul calatoriei cu un mijloc de transport ( masina, autobuz, avion, vapor).

In timpul zborului, dar mai ales la decolare si aterizare, pasagerii pot prezenta rau de calatorie, denumit in acest caz, \\\"rau de avion\\\",care se manifesta sub forma de ameteli, greturi si varsaturi, ce apar imediat dupa decolare.

Iata cum puteti preveni raul de miscare in avion:

Raul de masina sau de miscare, asa cum mai este cunoscut, afecteaza o multime de persoane. Starea de ameteala si senzatia de voma sunt principalele simptome. Cauza acestei probleme este de natura neurologica. In timpul miscarii, creierul primeste semnale contradictorii de la ochi si urechi.

Raul de masina(miscare), in medicina clasica. Urechea interna este responsabila pentru echilibrul corpului. Exista doua tipuri de echilibru: static si dinamic. Echilibrul static gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu podeaua, in timp de echilibrul dinamic gestioneaza orientarea capului si a corpului in raport cu miscarile bruste.

Sistemul vestibular, cel care ajuta organismul sa regleze echilibrul si miscarea, precum si sistemul vizual, transmit semnale corespunzatoare catre creier. Orice perturbare a acestei relatii firesti provoaca raul de miscare

Zborul confortabil cu avionul nu este o fita, ci o necesitate. Nu vrei, spre exemplu, sa tremuri de frig, deoarece te-ai imbracat subtire! In avion e racoare! E normal sa fie mai frig in acest spatiu, deoarece aerul circula pentru a evita situatii de rau sau chiar de lesin! Iata alte cateva lucruri pe care e bine sa nu le porti(nu le iei cu tine) in timpul unui zbor cu avionul.

Ce sa nu porti niciodata in avion. Sfaturi de la insotitorii de zbor:

1. Haine stramte. Blugii tai skinny pot arata grozav, dar, in acelasi timp, iti pot transforma zborul intr-un cosmar. Vei sta foarte mult in sezut, iar circulatia sangelui va fi afectata de pantalonii deloc elastici. Daca zborul e lung, risti o tromboza venoasa profunda(un cheag de sange care apare, de obicei, in zona piciorului). Aceasta stare apoate fi agravata de hainele stramte. Corpul tinde, de asemenea, sa se umfle atunci cand se afla la peste 10000 metri altitudine, asa ca hainele tale vor strange si mai tare!

Orice zbor poate fi stresant. Ceea ce este firesc la sol pare absolut diferit si chiar inconfortabil in aer. Pentru a nu-ti ingreuna zborul, exista cateva comportamente pe care sa le eviti. Despre toate acestea in materialul de mai jos.

Ce sa nu faci NICIODATA in timpul unui zbor cu AVIONUL:

Nu purta lentile de contact. Lentilele usuca ochii. Si cum aerul din avion e uscat, combinatia n-o sa iti faca deloc bine! Mai bine iti pui o pereche de ochelari sau renunti la ajutatoarele de vedere in timpul zborului. Nu uita sa iei la tine si picaturi pentru ochi, pentru a combate uscarea acestora.

Zborurile aerine low cost sunt preferate de o mare parte a celor care calatoresc cu avionul. Asta, in principal, pentru ca bileletele sunt mai ieftine. Exista, insa, un mare dezavantaj pe care putini il constientizeaza: daca doresti sa iti alegi locul, trebuie sa platesti suplimentar.

Companiile low cost stiu sa profite de slabiciunile tale! Daca ai familie si zburati impreuna, evident veti dori sa calatoriti unul langa altul. Aceasta dorinta fireasca trebuie, din pacate, platita!

Practic , e confirmat faptul ca mai multe companii low cost folosesc un algoritm prin care sa nu-ti ofere loc langa sotie/sot/copii/alte rude. Cum e posibil? Cand rezervi un zbor, algoritmul identifica pasagerii dupa numele de familie. De aici incolo, e simplu sa va desparta. Scopul? Sa platiti suplimentar pentru a sta pe locuri alaturate.

Avionul reprezinta o forma moderna de transport, utilizata din ce in ce mai frecvent pe intreg Mapamondul. Multi oameni aleg sa zboare cu avionul. Unii stiu cum sa-si faca o calatorie mai confortabila, mai usoara, altii nu prea cunosc particularitatile zborului.

Pentru acestia din urma avem cateva sfaturi importante. Daca ve tine seama de ele, calatoria cu avionul va parea mai scurta si mai confortabila.

1. Locurile de langa fereastra sunt mai reci. Temperatura in afara avionului poate ajunge pana la - 65 grade Сelsius! Evident, fuselajul e rece ca gheata! Acest fenomen se resimte si in interior, pe locurile de langa geam. Senzatia de frig e mai accentuata vara, cand cei mai multi oameni poarte haine subtiri. Asadar, daca vrei sa te bucuri de peisaje de la mare inaltime, imbraca-te cu haine putin mai groase.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Citeste prospectul medicamentului Xalinat, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rau...
Citeste prospectul medicamentului Emetostop, medicamente si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Prevenirea...
Citeste prospectul medicamentului Cocculine, comprimate si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Indicatii: Rau...
Raul de miscare poate transforma o vacanta de neuitat, intr-una de cosmar. Desi poate afecta persoane de...