Ticuri, obiceiuri negative

Lista articolelor despre ticuri si obiceiuri negative pe AflaCum.ro

Articole despre ticuri si obiceiuri negative

Citeste cele mai noi articole despre ticuri si obiceiuri negative publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre ticuri si obiceiuri negative, pe AflaCum.ro!

Omul modern a invatat sa aiba grija de imaginea lui. De la garderoba, pana la comportamentul social, totul este facut astfel incat sa creeze o imagine cat mai buna. Totusi, nu e totul fara cusur, asa cum se intampla in fotografiile pe care le pregatesti cu atentie si unde nu exista greseli comportamentale. In viata de zi cu zi, un om poate deprinde anumite obiceiuri( ticuri), anumite comportamente banale care ii afecteaza imaginea.

Gesturi si atitudini care iti pot afecta imaginea:

1. Stai cocosat/a. Nu e nici sanatos si nici nu arata bine. Incearca sa te corectezi. Daca cifoza nu poate fi autocorectata, consulta un medic. De obicei, acest comportament este deprins inca din primii ani de scoala, cand invatam sa scriem. Daca, spre exemplu, copilul nu vede bine si nu poarta ochelari, va simti nevoia sa se apropie cat mai mult de foaie cand scrie. Astfel , se formeaza incet si sigur cocoasa. 

Energii negative. Multi oameni au auzit de ele. Putini, insa, le pot combate. Din pacate, aceste trairi ne pot influenta, la fiecare pas, daca nu stim sa abordam situatiile. Iata cateva comportamente frecvente in randul oamenilor, care nu fac altceva decat sa distruga vieti.

1. Te inconjori de persoane nepotrivite. Societatea e intr-o rapida si continua miscare. Asta te face si pe tine sa te misti grabit, sa incerci totul pentru a trai fericit. Astfel, te poti inconjura de oameni care nu au ce cauta in preajma ta. Comportamentula cesta e determinat , de obicei, de teama de a fi singur/a. In realitate, singuratatea poate fi cu adevarat utila.
Nu te grabi cand vine vorba de viata ta. Un stil de viata agitat te poate epuiza rapid. Pentru a creste nivelul de incredere, analizeaza-ti trecutul. Pentru a reusi e necesar sa ramai singur pentru o vreme. Singuratatea iti va ofera ocazia sa te cunosti mai bine. Fiind singur, te dezvolti, iti dai seama de ceea ce te inspira, afli ce iti doresti cu adevarat si ajungi sa te iubesti.
Odata ce vei fi multumit de tine, vei avea parte si de raltiile pe care le doresti.

2. Nu iti exprimi sentimentele. Dificultatile din viata ta, te determina sa blochezi sentimentele? Gresit! Nu-ti fie teama sa te deschizi in fata oamenilor pe care ii consideri apropiati. Nu te lua dupa cei care cred ca manifestarea emotiei este un semn de slabiciune. De regula, acestia gandesc asa deoarece sunt lipsiti de curaj. Sa nu dai frau liber sentimentelor inseamna sa te privezi de bucuria de a trai. Desigur, atunci cand iti deschizi inima, devii vulnerabil. A fi, insa, vulnerabil nu este un lucru negativ. Din contra, asta inseamna ca permiti persoanei dragi sa aiba grija de tine, de sentimentele tale. Estomparea sentimentelor nu face altceva decat sa distruga vieti!

Comportamentele repetitive din viata ta nu sunt intamplatoare. Ele nu fac decat sa spuna anumite lucruri despre starea de moment, temperament si caracter. Orice asemenea gest arata, de exemplu, cat de bine esti integrat in societate sau cum stai cu psihicul.

Intarzii intotdeauna. Daca ai intarzieri la fiecare intalnire, nu mai cauta mereu scuze. Iti vei strica si mai tare reputatia! In realitate, doar tu esti vinovat pentru intarzieri, nu traficul sau cine stie ce element neprevazut. Ai putea fi tentat sa crezi ca obiceiul tau negativ demonstreaza incapacitatea de a gestiona timpul. Nu e asa! Cel mai probabil, incerci doar sa controlezi situatia. Sa stii ca persoana pe care urmeaza sa o intalnesti e deranjata de asteptare, iti da posibilitatea de a te pune in valoare, de a te afirma in raport cu ea; celalalt in asteptare, tu in actiune. E chiar un mod ciudat de a incerca sa detii controlul!

Verifici de mai multe ori daca ai inchis usa. In fiecare dimineata, inainte de a pleca la serviciu, verifici daca ai stins luminile, gazul, daca ai pus tot ce trebuie in geanta, daca ai inchis bine usa de la intrare. Obiceiul iti ia cam 15 minute. Daca ai masina , o controlezi pentru ca totul sa fie in regula si uite asa ajungi, deja, obosit la job. Toate aceste comportamente repetate scot in evidenta un sentiment de nesiguranta. Simti nevoia sa marchezi limite (intre exterior si casa, adica intre voi si restul lumii). Verificarea usii te ajuta sa lupti impotriva sentimentului de teama.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.