Zacusca

Lista articolelor despre zacusca pe AflaCum.ro

Articole despre zacusca

Citeste cele mai noi articole despre zacusca publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre zacusca, pe AflaCum.ro!

Zacusca este un aperitiv aproape nelipsit de pe mesele romanilor. Se consuma pe tot timpul anului, cu predilectie in sezonul rece. Cu totii am auzit de celebrele retete de zacusca cu vinete, cu fasole sau cu ciuperci. Nu suntem siguri insa ca ai facut vreodata fasole de...sfecla rosie. Da. Nu e o gluma. Aceasta reteta te va da pe spate!

Zacusca de sfecla rosie. Ingrediente pentru 6,5 litri:

- 4 kilograme de sfecla rosie;

Credem ca nu exista gospodar sau gospodina din Romania care sa nu pregateasca macar putina zacusca atunci cand frunzele ingalbenesc si toamna cu a sa cromatica ne viziteaza. Daca esti hotarat/a si anul acesta, ti-am pregatit o reteta aparte, fara coacere si fara sterilizare!

Zacusca de vinete. Ingrediente(pentru circa 3,5 kilograme):

- 2 kilograme de vinete;

Zacusca! O gustare pe care orice roman o adora. Cati stiu sa o prepare, insa? Multi, cel mai probabil...Daca nu te afli printre cei multi, dar doresti sa faci o zacusca de vinete clasica, la tine acasa, noteaza reteta pe care ti-am pregatit-o!

Ingrediente:

- 3 kilograme de vinete;

Zacusca -un aperitiv foarte apreciat de romani, pe care gospodinele desavarsite il prepara in fiecare an, in perioada toamnei. Sunt mai multe tipuri de zacusca. Noi ne vom opri, astazi, asupra celei cu fasole, una dintre cele mai gustoase variante de zacusca.

Zacusca cu fasole poate fi preparata in 3 moduri. Complexitatea acestor retete este medie. Timpul de preparare - intre 2 si 5 ore, in functie de cantitatea pe care doresti sa o prepari.

Reteta 1. Ingrediente:

Zacusca de peste face parte din grupa conservelor de iarna.

Ca si in cazul marinatei de peste, la aceasta reteta se poate folosi orice peste, cu conditia sa fie unul proaspat, cu putine oase. Zacusca de peste este ideala la masa de dimineata, cand se poate servi pe paine, asemeni aceluiasi preparat obtinut din legume.

Pentru zacusca de peste, se folosesc urmatoarele ingrediente: