Cum se ingrijesc cactusii

Cum se ingrijesc cactusii

Cactusii sunt plante ornamentale, care necesita o ingrijire deosebita in ceea ce priveste lumina soarelui, apa si solul.

Iata cateva sfaturi in acest sens: 

Cand apar primii spini, permiteti plantei sa respire. Semintele plantate vor germina in cateva saptamani si cactusii vor creste destul de incet, asadar spinii vor aparea in decurs de o luna. O data ce acestia sunt vizibili, lasati cactusul sa respire, indepartand folia transparenta de pe acesta in timpul zilei. Cu cat cactusul se dezvolta mai mult, cu atat puteti sa-l lasati descoperit mai mult timp, deoarece va fi suficient de dezvoltat si nu va avea nevoie de aceasta.

Schimbati ghiveciul, cand cactusul este suficient de dezvoltat. Deoarece cactusii cresc destul de lent, acestia ajung sa aiba marimea unei pietre mari, in aproximativ 6 luni, pana la un an, in functie de specie. Odata ce cactusul ajunge in acest stadiu, este timpul sa-l mutati intr-un alt ghiveci, pentru a se putea sa absoarba nutrientii necesari dezvoltarii.

Tineti cactusul la umbra, pentru a-si reveni in urma replantarii. Este bine de stiut ca odata cu dezvoltarea partii vizibile a cactusului se intind si radacinile acestuia si in timp un cactus trebuie sa fie replantat, de mai multe ori, in ghivece mai mari. Insa, deoarece procesul replantarii supune cactusii unui anumit stres, este foarte important sa-i permiteti cactusului sa-si revina, dupa fiecare replantare, intr-un loc ferit de lumina soarelui, umbrit partial, pana cand radacinile se prind din nou. Dupa aproximativ o luna, expuneti treptat cactusul luminii solare.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gradinarii experimentati si amatori sunt uneori impotriva ameliorarii solului pe care il cultiva. Deoarece solurile sunt diferite...
Plantele ornamentale nu numai ca va infrumuseteaza locuinta, insa va pot ajuta sa dormiti mai bine, deoarece...
Ghiveciul fara carne este un preparat de post cu legume diverse, cum ar fi fasole verde, mazare,...