Cum sa cresti astilbe

Cum sa cresti astilbe

Astilbele sunt plante tolerante la umbra, cu nevoi medii de umiditate. Au frunzis asemanator unei ferigi si flori colorate, in nuante pastelate de rosu, violet, roz, mov sau crem. Astilbele pot atinge 1,5 metri inaltime si se inmultesc simplu prin divizare.

Cum sa cresti astilbe in gradina. Alegerea locului. Aceste flori nu rezista la temepraturi foarte ridicate, asa ca alege un loc umbrit si racoros. Astfel, tufa de astilbe va creste controlat, iar florile se vor mentine mai mult timp. In zone cu mai mult de 4 ore de soare zolnic, tufa de astilbe creste peste masura, iar florile raman mici. Astfel, se va crea o imagine neingrijita.

Cum sa cresti astilbe in gradina. Pregatirea terenului. E necesar ca solul sa fie bogat in turba si in humus, cu pH acid si cu capacitate crescuta de retinere a apei. Utilizeaza fertilizatori pe baza de sulf, dar nu in exces. Trebuie sa mentii pamantul umed cat poti de mult. Astilbele se dezvolta armonios in prezenta umezelii combinate cu umbra.

Cum sa cresti astilbe in gradina. Udarea. In timpul sezonului cald, cand perioadele de canicula sunt frecvente, trebuie sa uzi tufele de astilbe foarte des. Daca solul nu este umed si rece, uda plantele! Nu uita ca astilbele au nevoie de un drenaj bun. Apa ar trebui sa patrunda incet si sigur in sol. Astilbelor nu le mergea prea bine, daca pamantul balteste! In perioadele mai reci, nu uda astilbele, deoarece le poti deteriora radacinile!

Cum sa cresti astilbe in gradina. Divizarea. Astilbele pot fi inmultite fara probleme prin divizare. Inmulteste plantele o data la 3 ani, doar pentru florile mature. Fa divizarea toamna, la inceput de septembrie. Planteaza astilbele intr-un sol de turba amestecat cu nisip, in gropi cu dimensiuni de circa 30/30/30 centimetri. Ai grija sa mentii regula de baza: loc umbros si sol umed pentru astilbe!

Cum sa cresti astilbe in gradina. Protectia in sezonul rece. Astilbele prefera racoarea, dar nu gerul! Inca de la primele semne de inghet , protejeaza plantele aplicand un strat de pamant protector la baza acestora. Stratul protector poate contine: pamant fibros, frunze uscate, scoarta de conifere, turba, ramuri de brad sau folie speciala pentru plante.

Citeste si: Cum sa faci cel mai bun ingrasamant pentru flori

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

In urma cu doar cateva zile, autoritatile hotarasera ca florile si martisoarele sa nu poata fi oferite...
Martisorul este sarbatorit in fiecare an de 1 martie, odata cu startul primaverii! In mod obisnuit, se...
Fotosinteza reprezinta procesul fiziologic prin care plantele verzi sintetizeaza substantele organice din bioxid de carbon si apa...