Cum sa scapi din situatii-limita. Tine cont de aceste sfaturi

Cum sa scapi din situatii-limita. Tine cont de aceste sfaturi

Situatiile-limita sunt acele momente in care viata iti este pusa in pericol de anumite evenimente nedorite. Se poate intampla acasa sau in exterior. E prea putin important locul. Esential este sa fii pregatit/a pentru orice! O inundatie, un incendiu sau o furtuna sunt doar cateva exemple de situatii-limita pe care trebuie sa stii sa le gestionezi.

Cum sa scapi din situatii-limita:

Tine-te de glezne, daca te afli afara pe timp de furtuna. Te-a prins furtuna in exterior si nu gasesti niciun loc sa te astruci? Ramai calm/a si adopta aceasta poztiie: apleaca-te cat poti si prine-te de glezne, incercand sa tii capul la cutie, cum spunem noi, romanii. Astfel, te vei proteja de fulger, oferindu-i un traseu mai rapid prin corpul dumneavoastra pana la pamant. E cea mai buna optiune, in aceasta situatie. Nu te baga sub copaci! Lemnul acestora este inductor electric, deci nu iti oferi nicio protectie! Din contra. Te expui.

Fa baie cu apa caduta si sapun, daca ai eruptii cutanate provocate de iedera. O astfel de eruptie poate fi calmata cu apa calduta si sapun. Fa bai scurte. Vei elimina uleiul iritant al iederei otravitoare, care provoaca arsura! De asemenea, adauga un pumn de praf de copt in apa. Vei calma mancarimile. Daca eruptia este grava, raspandita pe corp si ai febra, mergi la medic!

Nu trece prin apa mai adanca de 15 centimetri, in caz de inundatie. Apa e o adevarata forta a naturii, mai ales in timpul unei inundatii, cand este nevoie de un volum destul de modest(15 cm cubi) pentru a te dobori! Rapiditatea apei face diferenta!

Ramai pe teren jos, in caz de incendiu natural. Inceindiile in natura sunt foarte periculoase. Daca te afli intr-o astfel de icurcatura, nu incerca sa urci pe un varf de deal, spre exemplu. Mai mult te pui in pericol, deoarece focul se deplaseaza mai repede in sus. Asadar, in masura posibilitatilor cauta o zona joasa unde sa te refugiezi.

Cum sa treci printr-o furtuna de nisip. Daca te afli intr-o zona desertica si la orizont se prefigureaza o furtuna, e cazul sa gaesti un mic adapost. Poate fi masina personala, o stanca sau un copac. Acopera-ti nasul si gura cu o bandana( o poti face dintr-un tricou). Daca ai apa la indemana, uda bandana inainte. Te va ajuta sa respiri mai bine, in timp ce praful dens va trece prin zona!

Cum sa sari in apa in mod corect. Daca esti nevoit sa sari in apa si nu esti profesionist, incearca sa nu sari in cap si in niciun caz intr-un loc cu multe pietre sau in apa ce nu ti se pare suficient de adanca. In picioare este saritura mai sigura, daca stii cum sa o faci. In timpul sariturii, arcuieste-ti spatelei, tine cu bratele deasupra capului si degetele de la picioare indreptate in jos. Odata ce ai atins suprafata apei, desfa rapid in lateral atat bratele cat si picioarele. Vei atenua din viteza sariturii.

Citeste si: Cum sa ai grija de viata ta. 8 comportamente care te pot salva din situatii limita

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular,...
Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim...