10 beneficii ale orezului brun

10 beneficii ale orezului brun

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

2. Scade nivelul colesterolului nociv, datorita fibrelor solubile, care dizolva lipoproteinele cu densitate scazuta din sange.

3. Reduce riscul aparitiei diabetului, datorita indicelui glicemic scazut si deoarece este digerat mai incet, coboara nivelul zaharului din sange.

4. Previne aparitia mai multor tipuri de cancer, cum ar fi cel de colon, la san si leucemia, datorita continutului ridicat de antioxidanti si fibre.

5. Ajuta la scaderea in greutate, datorita continutului ridicat de fibre, ce promoveaza o senzatie de satietate indelungata, impidicand pofta de gustari nesanatoase. Mai mult, orezul brun ajuta la o buna functionare a sistemului digestiv, grabind metabolismul.

6. Intareste imunitatea, datorita continutului ridicat de vitamine, minerale si compusi fenolici si acceleaza procesul de vindecare si abilitatea organismului de a lupta impotriva infectiilor.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...
Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine...
Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor. Iata cateva...