Beneficii

Lista articolelor despre beneficii pe AflaCum.ro

Articole despre beneficii

Citeste cele mai noi articole despre beneficii publicate pe AflaCum.ro! Vezi comentarii si poze despre beneficii, pe AflaCum.ro!

Orezul alb este mancarea de baza in multe tari, insa nu este la fel de sanatos ca si orezul brun, care are o valoare nutritiva superioara, deoarece este nerafinat si nedecorticat, fiind o sursa importanta de proteine, fibre, magneziu, fosfor, calciu, seleniu, potasiu si vitamine.

Iata 10 beneficii ale orezului brun:

1. Imbunatateste sanatatea sistemului cardiovascular, datorita continutului ridicat de fibre, ce impiedica blocarea arterelor.

Rosiile sunt nelipsite din orice bucatarie, mai ales in sezonul cald, iar consumul acestora aduce cu sine o serie de beneficii pentru intregul organism, dupa cum urmeaza:

1. Ajuta in tratarea acneei, datorita continutului de acid salicilic. Zdrobiti o rosie coapta si intindeti pulpa pe zona afectata, lansad-o sa actioneze timp de 10-20 de minute, inainte de a o indeparta cu apa calduta. Repetati acest tratament de 2-3 ori pe zi, pentru rezultate scontate.

2. Micsoreaza porii deschisi, in care se acumuleaza praf si impuritati, ce pot produce cosuri, deoarece actioneaza ca un astringent natural,
1. Puneti o lingura de suc proaspat de rosii intr-un bol.
2. Adaugati cateva picaturi de zeama de lamaie.
3. Clatiti-va fata cu apa si apoi aplicati amestecul de mai sus pe porii deschisi, cu ajutarul unei dischete demachiante.
4. Lasati solutia sa actioneze timp de 15 minute.
5. Clatiti-va fata cu apa rece si uscati-o bine cu un prosop curat.
6. Folositi acest tratament de 2 ori pe saptamana.

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc proaspat din aceste doua legume si care sunt beneficiile acestuia:

Ingrediente:
• 4-5 morcovi
• 2 cm de radacina de ghimbir
• ½ lamaie
• Pudra de scortisoara (optional)
• Sare de mare (optional)

Mod de preparare:
1. Curatati morcovii, clatiti-i sub jet de apa si uscati-i.
2. Decojiti radacina de ghimbir si clatiti-o sub jet de apa.
3. Puneti morcovii intr-un aparat de stors fructe si legume pentru a-i tranforma in suc.
4. Puneti radacina de ghimbir in aparatul de stors fructe si legume.
5. Turnati sucul intr-un pahar.
6. Stoarceti o jumatate de lamaie in sucul de morcov cu ghimbir.
7. Adaugati un praf de sare si unul de scortisoara, pentru a adauga un plus de gust, daca doriti.

Uleiurile esentiale raspandesc un parfum minunat in intreaga locuinta, creand un mediu relaxant si odihnitor.

Iata cateva dintre beneficiile folosirii uleiurilor esentiale acasa:

1. Combat stresul. Uleiul esential de lavanda, in special, este foarte relaxant, datorita mirosului minunat pe care il raspandeste in intreaga locuinta.

Vinul rosu reprezinta o bautura relaxanta, la sfarsitul unei zile stresante de munca. Consumat cu moderatie, acest tip de vin este benefic pentru sanatatea inimii si pentru pastrarea siluetei.

Iata 5 dintre benficiile consumului unui pahar de vin rosu pe zi:

1. Ajuta la scaderea in greutate:
Potrivit unor studii recente, un pahar de vin rosu pe zi este echivalentul unei ore de exercitii fizice.

Pastarnacul este o planta radacinoasa din familia morcovului, folosit in special la ciorbe.

Pentru a beneficia de calitatile sale nutritive, pastarnacul poate fi folosit si in salate de cruditati.
Vezi care sunt beneficiile pastarnacului si de ce ar trebui sa il introduci in alimentatie, daca pana acum l-ai evitat.

- Pastarnacul are proprietati antiinflamatorii.

- Curata tractul digestiv si imbunatateste digestia. Aceasta leguma radacinoasa este o sursa importanta de fibre.

- Bun pentru diabetici. Pastarnacul ajuta inima sa functioneze normal, reduce nivelul colesterolului  si controleaza nivelul de zahar din sange.

- Previne aparitia cancerului. Consumul regulat de pastarnac ajuta organismul sa lupte impotriva bacteriilor si a infectiilor. Contine antioxidanti care protejeaza organismul de cancer si mentin pielea tanara.

- Intareste sistemul muscular si pe cel osos. Pastarnacul contine potasiu, care asigura buna dezvoltare a oaselor si a muschilor.

- Combate astmul. Pastarnacul este un bun adjuvant  in tratarea bolilor respiratorii, alaturi de hrean ajutand la vindecarea astmului si a pneumoniei.

- Este o sursa bogata de acid folic, excelent pentru femeile gravide, deoarece ajuta la prevenirea malformatiilor congenitale la copii.

- Consumul de pastarnac ajuta la coagularea sangelui datorita continutul bogat in vitamina C si vitamina K.

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Terapia cu miere sau apiterapia este folosita din cele mai vechi timpuri datorita beneficiilor pe care le...
Lemongross este o planta folosita frecvent in bucataria asiatica, asemanatoare la gust cu lamaia si apreciata atat...
Cassia este un arbore verde cu frunze vesnic de culoare rosiatica, originar din China, India, Indonezia și...
Salinoterapia sau terapia cu sare este folosita in intreaga lume pentru a mentine sanatatea cailor respiratorii. Absorbtia...
Otetul de mere nefiltrat constituie un tratament excelent pentru par si scalp, fiind un inlocuitor ideal al...
Japonezii obinsuiesc sa bea apa dimineata, dupa ce se trezesc. Multe studii au demonstrat ca acest lucru...