Care sunt beneficiile consumului de turmeric

Care sunt beneficiile consumului de turmeric

Turmericul (curcuma) este un ingredient folosit foarte frecvent in bucataria indiana.

Substanta activa din turmeric este curcumina, cunoscuta pentru proprietatile sale antiinflamatorii, antioxidante, antibacteriene, antitumorice si antivirale.

In India turmericul se foloseste de mii de ani in tratarea bolilor de stomac si ficat, fiind benefic in vindecare ranilor, datorita propietatilor sale antimicrobiene. Un mod de administrate a turmericului este in amestec cu diferite smoothie-uri.

Iata o astfel de reteta:

Ingrediente:

- 1 cana de lapte de nuca de cocos
- 1/2 cana de bucati de ananas si mango congelate
- 1 banana proaspata
- 1 lingura de ulei de nuca de cocos
- 1/2 lingurita de turmeric
- 1/2 lingurita de scortisoara
- 1/2 linngurita de ghimbir
- 1 lingurita de seminte de chia
- 1 lingurita de seminte de maca (optional)

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele intr-un blender si pasati-le pana obtineti un amestec fin.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Detoxifierea organismului este foarte importanta pentru buna functionare a acestuia. Smoothie-urile sunt cea mai buna metoda de...
Smoothie-urile sunt ideale pentru micul dejun sau ca gustare in timpul zilei, fiind sanatoase si hranitoare. Iata...
Smoothie-urile cu iaurt si fructe sunt delicioase si sanatoase, putand fi consumate la micul dejun sau ca...