Ceapa rosie: Proprietati si beneficii

Ceapa rosie: Proprietati si beneficii

Ceapa rosie este leguma cea mai populara atunci cand vine vorba de prevenirea racelii si a gripei.

Folosita in bucatarie la prepararea ciorbei de fasole si in salata greceasca, ceapa rosie este recomandata de medici in diferite afectiuni.

Proprietati:

Ceapa rosie are un gust dulceag si contine de doua ori mai multi antioxidanti comparativ cu ceapa alba. Cel mai important este ca ceapa rosie contine virusul antigripal.

Ceapa rosie are in compozitie toate vitaminele din grupa B, vitamina C, dar si o serie de minerale importante pentru organism: fosfor, natriu, calciu, magneziu, zinc si fier si crom.
Ceapa rosie diminueaza atacul de panica.

Ceapa rosie detoxifica organismul si este ideala in curele de slabire.

Ceapa rosie contine sulfide, iar compusii de sulf au proprietatea de a fluidifia sangele, de a reduce nivelul de colesterol rau si de trigliceride.

Consumata aproape zilnic, ceapa rosie previne cancerul colorectal, oral, ovarian, de laringe si de de esofag.

Si totusi, in ciuda acestor proprietati si beneficii, ceapa alba ramane mai populara in randul consumatorilor.

Ca sa profitam cu totii de beneficiile acestei legume medicament, ceapa rosie trebuie consumata cruda, deoarece prin gatire la temperaturi inalte, ceapa rosie isi pierde din proprietati.

Cum se pastreaza ceapa rosie?

Pentru a se pastra in conditii optime, ceapa rosie va rezista mai mult timp daca este depozitata la rece, intr-un loc uscat si bine aerisit.

Ceapa rosie nu se tine la frigider, in pungi, ci mai degraba intr-o camara uscata, la temperaturi joase, ca sa nu se deterioreze repede.

Pentru a beneficia de proprietatile ei, aceasta trebuie consumata imediat dupa ce este taiata sau tocata, altfel devine toxica.

Reteta rapida: Pentru amatorii de ceapa rosie, o salata simpla de cruditati poate contine: felii subtiri de ceapa rosie, cu zeama de lamaie, cateva frunze de salata verde, ulei de masline si putina sare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa rosie nu trebuie sa lipseasca de pe masa unei gospodine. Este mai dulce decat cea alba,...
Toamna si iarna sunt anotimpurile in care vremea devine mai rece si atrage dupa sine o serie...
Usturoiul este un superaliment, care ajuta la eliminarea toxinelor din organism si implicit la detoxifierea acestuia, avand...