Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite. Dauneaza sanatatii

Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite. Dauneaza sanatatii

Nu doar calitatea alimentelor este importanta pentru o sanatate de fier, ci si momentul cand alegi sa mananci. Mesele regulate si gustarile bine echilibrate sunt cheia pentru o buna functionare a aparatului digestiv. Si mai exista un aspect important de care putini tinem cont: consumarea alimentelor in momentele potrivite!

Alimente pe care le consumam in momente nepotrivite:

Branza e este un aliment foarte consumat. O facem insa cand trebuie? Specialistii ne transmit ca branza nu ar trebui consumata seara, deoarece a re darul de a ingrasa, iar pe termene lung poate chiar infunda arterele, pentru ca e plina de lipide. De dimineata, nu e rau sa mananci acest aliment, insa in cantitati decente. Daca mananci prea multa branza la micul dejun, cresti peste masura numarul de calorii de care ai nevoie. Asadar, consuma branza la masa de pranz, cu predilectie!

Laptele ar trebui consumat, contrar credintei populare, seara, inainte de culcare! De ce? Contine triptofan, un aminoacid imbunatateste calitatea somnului. Mai mult, laptele elibereaza serotonina, hormonul responsabil cu starea de bine . Daca bei lapte de dimineata, s-ar putea sa ai o digestie anapoda. E un moment in care corpul este activ, iar laptele este un aliment greu de digerat si care, asa cum scriam mai sus, provoaca somnolenta. Arr trebui sa mai stii ca laptele contine cunoscuta lactoza, substanta ce poate provoca tulburari digestive mai ales la adulti.

Leguminoasele ar trebui evitate la amsa de dimineata, deoarece pot balona. O stare care iti poate transforma ziua intr-un cosmar. Mananca, in schimb, fasole, linte, naut etc seara. Ajuta digestia. In plus, leguminoasele au in componenta nutrienti esentiali pentru corp, fiind o sursa de antioxidanti.

Fructele contin fibre, vitamine si nutrienti care cresc nivelul de energie, imbunatatesc tranzitul intestinal si mentin pielea, parul si organele sanatoase. Totusi, nu trebuie sa consumi fructe alandala. Specialistii recomanda consumul acestora in timpu zilei, si mai putin seara! In aceasta perioada nu arzi glucoza in mod corespunzator. Corpul e in repaus si se poate produce cresterea in greutate.

Zaharul in cantitati mari nu e bun nicicand. In cantitati decente ar trebui consumat de preferinta dimineata. Zaharul actioneaza ca un combustibil peste zi, mai ales daca acesta provine din fructe, ce contin si vitamine si fibre sau chiar din miere( zahar natural). Seara e contraindicat sa consumi alimente pe baza de zahar, pentru ca organismul intra in repaus si nu va mai putea metaboliza cum trebuie alimentele, pe care le va depozita in zonele cu grasime.

Citeste si: Alimente bune si dupa data de expirare

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cand intri intr-un magazin, dupa o lunga zi de lucru, ultimul lucru pe care il doresti este...
Magazinele alimentare se afla aproape la fiecare colt, in societatea moderna. Varietatea de produse de pe piata...
Oamenii arunca multa mancare pe aproape intreg Mapamondul. Se intampla in zonele cu un nivel de trai...