Cum sa scapi de balonare. 4 remedii naturale

Cum sa scapi de balonare. 4 remedii naturale

Balonarea(meteorismul) este o stare neplacuta pe care foarte multi oameni o traiesc. Cauza principala este alimentatia nesanatoasa, dublata de un stil nepotrivit de a manca. Daca mananci grabit si inghiti alimentele nemestecate cum trebuie nu vei scapa de balonare.

Cum sa eviti balonarea:

- mananca putin si des;

- mesteca incet si bine alimentele;

- evita consumul bauturilor carbogazoase;

- nu te odihni imediat dupa masa. Misca-te cateva minute;

Cum sa combati balonarea. 4 remedii naturale:

1. Ghimbir. Denumit si piperul alb, ghimbirul stimuleaza digestia si combate balonarea, favorizand eliminarea gazului acumulat in tubul digestiv.

- consuma ghimbirul in ceaiuri, in sucuri naturale sau in limonada sau ras in salate si adaugat la garnituri.

2. Aloe vera e o sursa de aminoacizi, vitamine, acid folic si antioxidanti. Introdu in dieta , gel de aloe vera( din presarea frunzelor) sau suc de aloe(il gasesti in farmacii). Astfel, vei regla tranzitul intestinal, iar sistemul digestiv va fi sanatos.

3. Otet din cidru de mere nepasteurizat. Dimineata, pune intr-un pahar de apa la temperatura camerei doua lingurite de otet din cidru de mere si cateva picaturi de lamaie. Consuma amestecul pe stomacul gol. Organismul se va rehidrata si va da un impuls metabolismului, reducand din efectele secundare ale balonarii. Enzimele prezente in otetul de cidru actioneaza ca un probiotic si contribuie la imbunatatirea digestiei.

4. Seminte de fenicul(anason dulce). Trateaza digestia lenta, datorita proproetatilor tonice si antispastice. Balonarea si constipatia sunt eliminate datorita uleiurilor volatile prezente in semintele de fenicul.

Consuma 2-3 cani cu ceai de fenicul/zi, cu o jumatate de orae inainte de masa. Pregateste ceaiul strivind usor doua lingurite cu seminte de fenicul intr-un mojar. Adauga semintele strivite in 300 ml de apa clocotita si lasa la infuzat un sfert de ora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Liliacul este foarte iubit pentru florile sale minunate si parfumate. Putini stiu, insa, ca aceste superbe flori...
Te-ai ingrasat si nu-ti place deloc? E clar ca trebuie sa faci eforturi pentru a reveni la...
Gastrita reprezinta o inflamatie acuta sau cronica a mucoasei gastrice, care duce la aparitia de leziuni ce...