Gustul cresonului este asemenator cu cel al hreanului. Pentru a intelege cat de sanatos este cresonul, va spunem ca doar 100 grame din aceasta planta pot face minuni pentru organism. Iata ce contine nasturelul: fier, fosfor, mangan, arsenic, cupru, zinc, iod (15-45 mg la 100 grame), calciu (200 mg la 100 grame, ulei sulfoazotat, vitamina C (140 mg la 100 grame), vitaminele A,B,PP,E, caroten, extract amar.
Proprietatile cresonului:
- aperitiv;
- antiscorbutic;
- hipoglicemiant;
- expectorant;
- sudorific;
- vermifug;
- anticancerigen;
- antidot impotriva nicotinei;
Cresonul se foloseste in caz de:
- inapetenta;
- astenie;
- scorbut;
- tuberculoza;
- bronsite si afectiuni pulmonare;
- dermatoze si eczeme;
- litiaze biliare si afectiuni hepatice;
- litiaze urinare, afectiuni urinare, retentie de urina;
- diabet;
- cancer;
- uz extern: alopecie, afectuni ale scalpului, plagi, ulcere ale pielii.
Citeste si: Cum sa faci salata cu creson