Va prezentam o reteta cu creson simpla, dar care va oferi cu siguranta satisfactie papilelor dumneavoastra gustative.
Ingrediente:
- o salata verde;
- o rosie mare;
- un sfert de ceapa;
- 2 pumni de creson.
- Sos(1 lingurita de mustar, ulei de masline, sare, putina maioneza, piper alb macinat, otet (cateva picaturi doar).
Mod de preparare:
1. Spala salata verde si usuc-o . Rupe-o, apoi, in bucati mici;
2. Spala cresonul si adauga-l;
3. Feliaza rosia si ceapa, apoi pune-le in castron peste sala si creson;
4. Urmeaza sosul. Amesteca maioneza cu mustarul, aduagand treptat putin ulei de masline , putin otet si piper macinat (sare daca e nevoie). Toarna peste salata.
Serveste salata de creson alaturi de carne sau de peste.
Nu uita sa consumi creson! Carotenul continut de acesta e benefic in special in lupta impotriva unor boli grave ale ficatului.