Cum sa ai grija de inima ta. Consuma fructe de padure

Cum sa ai grija de inima ta. Consuma fructe de padure

Fructele de padure ofera un gust unic si o aroma pe masura. Sunt , insa, benefice si pentru sanatate. Combat multe boli printre care si cele cardiovasculare. Iata un top al fructelor de padure care au grija de inima ta.

Cum sa ai grija de inima ta. Consuma aceste fructe de padure:

Murele contin polifenoli din plin. Acesti compusi previn bolile de inima. In plus, murele sunt bogate in calciu, vitaminele A si C, dar si fier.

Zmeura contine fibre, mangan , potasiu , magneziu, fiind recomandate celor care au predispozitie la boli cardiace. La fe ca verisoara sa mura, zmeura contine polifenoli si vitamina C (28% din valoarea zilnica a unui adult). Ar fi bine, asadar, sa congelezi ceva zmeura, pe care sa o consumi in sezonul rece, cel in care racelile sunt la ordinea zilei.

Afinele au un rol important in sanatatea vederii. Ajuta si la buna functionare a inimii, insa. Consumul regulat de afine normalizeaza tensiunea arteriala si scade colesterolul rau(LDL). Mai mult, aceste fructe de padure ajuta si la buna functionare a creierului, achiar si in cazul persoanelor ce sufera de dementa.

Boabele de acai nu sunt atat de raspandite pe la noi. O sa le gasesti, uneori, in anumite magazini nadute sub forma de pulbere, macinate sau uscate. Boabele de acai, indiferent de forma, contin o cantitate uriasa de antioxidanti, mai multe doze zilnice de riboflavina (vitamina B2) si tiamina (vitamina B1), a caror lipsa poate duce la defectiuni majore ale sistemului cardiovascular.

Merisorul este popular, mai ales in sezonul rece. Are un gust acrisor-amarui si este folosit , in general, de femei, deoarece ajuta la vindecarea infectiilor de tract urinar. Merisorul este, insa, bun si pentru inima.Contribuie la cresterea nivelului de colesterol cu lipoproteine cu densitate mare (bune), fiind, in acelasi timp, bogate in magneziu si potasiu.

Citeste si: Cum sa reduci riscul de cancer si de boli cardiovasculare. Te ajuta exercitiile fizice viguroase

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Atacul de cord inseamna deteriorarea permanenta a muschiului inimii. Pentru ca muschiul cardiac sa functioneze la parametri...
Prospect medicament Aspenter comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii: Profilaxia recidivei infarctului miocardic Tratamentul infarctului miocardic...
Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare,...