Cum sa cresti imunitatea. Consuma aceste bauturi pe baza de ghimbir

Cum sa cresti imunitatea. Consuma aceste bauturi pe baza de ghimbir

Vrei sa cresti imunitatea pe cale naturala sau, pur si simplu, cauti o explozie de energie atunci cand esti racit/a? In aceste situatii, iti recomandam consumul de ghimbir. Mai exact de bauturi pe baza de radacina de ghimbir. Iata 3 retete pe care nu trebuie sa le ratezi!

Bautura cu ghimbir si turmeric. Ingrediente:

- 4 cesti (200 g) de radacina de curcuma(turmeric), tocata in mare;

- 3-4 lamai;

- 3 cesti (150 g) de radacina de ghimbir, tocata in mare;

- un mar dulce(de exemplu, Gala sau Golden);

- un praf de piper negru macinat.

Bautura cu ghimbir si turmeric. Mod de preparare:

- spala ghimbirul si marul;

- taie ghimbirul si marul. Taie marul in 4 bucati relativ egale si pune-le intr-un blender. Apoi toaca ghimbirul in bucatele cu dimensiunea de aproximativ 1,3 cm. Muta ghimbirul tocat in blender alaturi de mere. Nu trebuie sa cureti marul sua ghimbirul, deoarece vei srtecura la final amestecul. De asemenea, nu trebuie sa tai miezul marului. Daca ai un storcator, il poti folosi in locul blenderului.

- curata si taie lamaile. Clateste lamaile si da-le jos coaja cu ajutorul unui curatator de legume. Apoi taie lamaile in jumatate si adauga-le in blender.

- adauga radacina de turmeric si piperul negru in blender. Clateste radacina de turmeric si toac-o in mare, apoi adaug-o in blnder impreuna cu piperul. Daca preferi o bautura mai picanta, adauga si un praf de piper cayenne macinat sau scortisoara.

- amesteca ingredientele pana obtii un amestec fin;

- strecoara amestecul de ghimbir si turmeric. Daca vrei o bautura foarte fina, poti pune un tifon pe strecuratoare.

- consuma bautura. Trasnfera lichidul din vas intr-un recipient pentru depozitare. Apoi toarna putin intr-un pahar mic si bea amestecul. Apoi consuma un pahar cu apa. Poti pastra lichidul ramas la frigider pana la 4 zile. Nu exista contrandicatii. Bea din aceasta bautura in orice zi doresti. De asemenea, poti pastra bautura la congelator in tavi pentur gheata pana la 6 luni.

Bautura cu ghimbir si lamai. Ingrediente:

- un sfert de cana (15 g) de radacina de ghimbir, decojita si tocata;

- 4-6 lamai.

Bautura cu ghimbir si lamai. Mod de preparare:

- curata si taie radacina de ghimbir. Indeparteaza coaja ghimbirului cu un varf de cutit. Toaca ghimbirul in bucatele de circa 1,3 cm. Muta ghimbirul tocat intr-un blender. Varianta: Pentru o bautura mai picanta, da ghimbirul printr-o presa de usturoi. Apoi pune sucul si pulpa de ghimbir in blender. Procedand astfel, vei intensifica aroma de ghimbir.

- stoarce lamaile. Spala lamaile si taie-le in jumatati. Stoarce lamaile si muta sucul rezultat in blender.

- amesteca ghimbirul cu sucul de lamaie pana devine omogen. In cazul in care doresti o aroma usor picant, adaugati putin piper cayenne inainte de a amesteca.

- strecoara amestecul intr-un castron curat.

- consuma bautura. Toarna lichidul strecurat intr-un pahar mic si bea intre 30 si 59 ml pe zi. Pastreaza bautura ramasa intr-un recipient etans si baga-l la frigider. Rezista asa cam o saptamana. De retinut ca bautura isi va intensifica aroma cu cat este pastrat mai mult timp. De asemenea, poti pastra bautura la congelator in tavi pentur gheata pana la 6 luni

Bautura cu ghimbir si mere. Ingrediente:

- 4 cani (950 ml) de apa;

- 4 mere, decojite si fara miez;

- 4 linguri (15 g) de radacina de ghimbir (rasa);

- 4 linguri (59 ml) de suc de lamaie proaspat stors.

Bautura cu ghimbir si mere. Mod de preparare:

- curata si taie merele . Spala merele, apoi taie-le in 4 si elimina-le miezul;

- rade radacina de ghimbir. Da ghimbirul curata de coaja printr-o razatoare mica sau printr-o presa de usturoi;

- pune ghimbirul, apa si sucul de lamaie in blender. Adauga ghimbirul ras in blender cu bucatile de mere. Toarna apoi apa si sucul proaspat stors de lamaie;

- amesteca ingredientele in blender. Este in regula sa ramana putina pulpa in lichid. Nu trebuie sa strecori amestecul, deoarece ai curatat merele si radacina de ghimbir.

- consuma lichidul obitnut. Bea cateun pahar pe zi. Poti pastra bautura in jur de o saptamana la frigider sau 6 luni la congelator.

Citeste si: Beneficiile sucului proaspat de morcov cu ghimbir

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Morcovul si ghimbirul sunt pline de nutrienti, vitamine, minerale si antioxidanti. Iata cum puteti obtine un suc...
Orezul cu ghimbir este o reteta cu origini in China de care se vor bucura mai ales...
Balonarea(meteorismul) este o stare neplacuta pe care foarte multi oameni o traiesc. Cauza principala este alimentatia nesanatoasa,...