Cum sa recunosti tipurile de branza

Cum sa recunosti tipurile de branza

Romanii sunt mari amatori de branza. Putini stiu, din pacate, sa recunoasca o branza de calitate. Asa se intampla sa cumpere altceva decat ceea ce doresc, pacalindu-se si chiar punandu-si sanatatea in pericol.

Daca vrei o branza de oaie, trebuie sa te asiguri ca...este branza de oaie. Te ajutam sa recunosti tipurile de branza:

1. Branza de oaie e intotdeauna alba ca o coala de hartie. Daca are si o urma de culoare galbuie, inseamna ca este in amestec cu lapte de vaca. In acest caz, pretul ar trebui sa fie mai mic.

2. Branza de capra nu e la fel de alba precum cea de oaie, insa cu un continut mai redus de grasime (4 g grasimi la 100 g), branza de capra e usor de recunost dupa un miros specific. Iti vei da seama de el, daca framanti putina branza intre degete.

3. Branza de vaca este cea mai raspandita si cea mai consumata branza de la noi. Aceasta trebuie sa aiba o culoare galbuie.

Sfat: consuma cat mai putina branza procesata. Alege varianta cumpararii de la tarani, din piete. Tineti cont de sfaturile de mai sus, gusta si cumpara produse de calitate! Si nu uita ca branza se pastreaza cel mai bine in saramura, la rece. Spal-o cand o scoti din saramura pentru a indeparta surplusul de sare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Branza de capra are un gust diferit fata de cea de vaca. Unele persoane nu suporta acest...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Branza cheddar se gaseste in majoritatea magazinelor alimentare, insa gustul e, de multe ori, departe de cel...