Fasolea boabe, o minune pentru sanatatea ta!

Fasolea boabe, o minune pentru sanatatea ta!

Fasolea boabe este foarte hranitoare si te ajuta sa lupti cu o multime de boli. Ca sa nu mai spunem ca o gasesti in magazine, cu usurinta, pe intreaga perioada a anului. Asa ca lasa preconceptiile legate de posibila balonare la care te-ar putea supune fasolea si consum-o cu incredere! Mai jos, iti prezentam o lista de beneficii uimitoare pe care aceasta leguminoasa le aduce in organismul tau.

1. Combate cancerul. Fibrele dietetice din fasole controleaza cresterea in greutate; bacteriile intestinale se hranesc cu fibrele, eventual, protejand celulele colonului; si acidul folic ajuta la controlul cresterii celulare – toate acestea contribuie la reducerea riscului de cancer. Antioxidantii din boabele de fasole, de asemenea, contribuie la combaterea cancerului, in special in stadiile incipiente.

2. Lupta cu obezitatea. Extractul de boabe de fasole, in special al boabelor albe, ajuta cu pierderea in greutate fara nici un efect negativ asupra masei corporale prin inhibarea alfa-amilazei, care este importanta pentru digestie. Boabele contin, de asemenea, fibre si proteine, ce ofera o senzatie rapida de satietate, protejandu-te, astfel, de supraalimentare. Ele sunt, practic, alternativa vegetariana ideala pentru construirea masei musculare in ceea ce priveste continutul de proteine.

3. Imbunatateste memoria. Insuficienta de tiamina (vitamina B1) a fost legata de mai multe probleme cognitive, mai ales la alcoolici. Din fericire, aceasta vitamina exista in fasole. De asemenea, deoarece tiamina este legata de nivelurile de acetilcolina,un neurotransmitator important pentru memorie, aceste boabe contribuie la sanatatea cognitiva si la o memorie mai buna.

4. Combate diabetul. Pentru ca ajuta la pierderea in greutate, boabele de fasole reprezinta, implicit, un soldatel impotriva diabetului zaharat. Extractul de fasole alba induce o scadere a zaharului din sange in timpul pierderii in greutate. Mai mult, amidonul din fasole elibereaza lent carbohidratii; digerarea dureaza mai mult si asa rezulta o posibila crestere treptata a zaharului in sange, care ii poate ajuta pe diabetici.

5. Calmeaza efectele migrenelor. Nivelurile fluctuante de zahar sunt unul dintre cele mai comune cauze ale migrenelor. Alimentele care au un indice glicemic mai mic, cum ar fi fasolea, determina o crestere mai mica a nivelului de zahar in sange.

6. Ajuta inima. Boabele contin o cantitate importanta de potasiu ce contribuie la sanatatea inimii. Un factor major de risc pentru atacul de cord si paralizie este nivelul ridicat de homocisteina. Acesta poate poate fi reglat prin continutul de acid folic gasit in fasole.

7. Ajuta sistemul digestiv. Boabele de fasole ar putea ajuta la imbunatatirea digestiei. Fasolea uscata contine o cantitate mare de fibre alimentare, care ar putea ajuta la retinerea apei in scaun si te scuteste de constipatie. Si din moment ce fibrele au perioada mare de timp pentru a digera, bea mai multa apa dupa ce consumi fasole pentru a da un impuls digestiei.

8. Imbunateste metabolismul. Continutul de fier din boabele de fasole este un aliat pentru metabolism.

Important: Nu consuma fasolea cruda! Pielea exterioara a bobului de fasole contine toxine, care pot fi eliminate prin gatire.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Gospodinele din Romania sunt artiste in prepararea fasolei. Iahnia si cea batuta sunt printre preferate. Pentru un...
Fasolea nefiarta suficient provoaca gaze in exces. Dar pana sa ajungi la fierbere, trebuie sa o inmoi...
Vrei sa gatesti ceva rapid si foarte gustos? Avem solutia. Vorbim despre delicioasa salata de fasole verde...