Cum sa ai grija de blana animalului tau

Cum sa ai grija de blana animalului tau

Ai un caine sau o pisica? Nu uita niciun moment sa ai grija de blana animalului tau de companie. Asta daca vrei sa il vezi fericit, iar curatenia din caminul tau sa fie mentinuta cu mai multa usurinta.

Blana animalului tau de companie isi poate pierde rapid stralucirea, daca neglijezi acest aspect. Iti oferim o serie de sfaturi care te vor ajuta sa ii pastrezi blana curata si sanatoasa.

PERIEREA REGULATA

1. Perie blana in mod regulat. Ia in considerare lungimea blanii. In cazul in care animalul are blana lunga, atunci va trebui sa folosesti peria mai des.

Spala animalul cand crezi ca este nevoie. Murdaria din blana si parul incurcat te vor anunta cand este cazul de o baita.

Foloseste uleiurile naturale pentru a mentine blana sanatoasa si stralucitoare.

2. Periaza-l cu dragoste si responsabilitate. Nu iti peria animalul ca si cum ar fi o simpla obligatie. Comunica permanent cu el, mangaie-l, in timp ce il perii.

 DIETA

1. Asigura-i animalului necesarul de substante nutritive. De multe ori, atunci cand dieta lor nu este suficient de buna, blana are de suferit. Daca un animal mai in varsta refuza sa mai manance, ar putea fi  din cauza hranei prea dure pentru dintii lui. Cauta o alternativa de hrana mai moale.

2. Alege hrana in functie de nevoile animalului tau.

IMPIEDICA USCAREA PIELII

1. Verifica pielea animalului tau. O piele uscata, inseamna o blana uscata, nesanatoasa. Iata o lista de cauze ce pot determina uscarea pielii:

- pruritul din cauza puricilor ;

- sapun prea dur;

- bai prea dese sau insuficiente (in functie de rasa);

- deficit de Omega-3;

- infectii cutanate;

- paraziti, cum ar fi acarienii.

2. In cazul in care animalul tau continua sa aiba pielea uscata, dupa ce-l tratezi in mod corespunzator, mergi cu el la veterinar.

MENTINE-L SANATOS

1. Blana se deterioreaza in paralel cu varsta. Cu cat animalul tau inainteaza in varsta, cu atat si blana lui se va distruge. Asa ca ingrijirea devine si mai importanta, in cazul unui animal mai batran.

2. Ai grija de sanatatea animalului tau. Un animal nesanatos va avea o blana pe masura. Daca ai luat toate masurile propuse mai sus si nu sesizezi nicio schimbare in bine, e clar ca problema animalului tau este una medicala si trebuie sa il duci la medicul veterinar.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca ai avut vreodata un caine, stii cat de credincios si loial este acest animal de companie....
Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar...
Cainele tau e nu e ferit de frig, chiar daca natura l-a inzestrat cu o blana mai...