Cum sa ai grija de animalul de companie. Nu ii da carne cruda

Cum sa ai grija de animalul de companie. Nu ii da carne cruda

Probabil, obisnuiesti sa iti rasfeti animalul de companie cu produse delicioase ce contin carne cruda sau chiar cu carne cruda! Nu mai face asta! Un studiu recent demonstreaza ca pisica si cainele se pot imbolnavi din cauza consumului de carne cruda. Mai mult, pericolele unei astfel de obisnuinte alimentare se transfera si catre stapani.

Studiu alarmant. Oamenii de stiinta din Olanda au analizat 35 alimente pe baza de carne cruda. 86% dintre acestea contin susbtante periculoase atat pentru animale cat si pentru om.

E. coli, cel mai mare pericol. Cele 35 preparate testate contineau carne cruda, oase si subproduse de origine animala din carne de vita, rata, pui, miel si cal, pe langa alte ingrediente. Bacteria E. coli a fost regasita in 40% dintre preparatele alimentare destinate animaelor de companie. Si mai rau, E. coli 0157, o tulpina deosebit de periculoasa, a fost regasita in 23% dintre mostre.

De asemeneam bacteriile listeria si salmonella au fost gasite in 43%, respectiv 20% din probe.

Animalele se pot imbolnavi sau pot deveni purtatoare. Animalul tau de companie risca sa se imbolnavesaca, daca consuma produse ce contin carne cruda. Mai mult, chiar daca nu se imbolnaveste, poate deveni purtator si iti poate transmite tie bacteriile si/sau parazitii. Se poate intampla cand ii cureti deseurile sau atunci cand te linge pe mana sau pe fata.

Studiile au mai aratat ca animalele de companie(caini, pisici) care au diete bazate pe carne cruda sunt mai susceptibile de a fi infectate cu bacterii rezistente la antibiotice fata de dietele conventionale pe baza de mancare uscata sau conservata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai un caine sau o pisica? Nu uita niciun moment sa ai grija de blana animalului tau...
Ti-ai luat un caine, dar ai deja o pisica sau viceversa? Intr-una dintre aceste situatii, trebuie sa...
Animalele de companie nu pot transmite, din pacate, cu voce tare, daca ceva e in neregula. Din...