Animale dragute, dar periculoase! Fereste-te de ele

Animale dragute, dar periculoase! Fereste-te de ele

Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare( hiena, leul, ursul etc). Altele ni se par dragute si inofensive, cum ar fi ursul panda sau cainele de preerie. Totusi, chiar si aceste animale simpatice pot fi periculoase pentru om! Despre cateva dintre aceste fiinte, in materialul de mai jos.

Zece animale dragute, dar periculoase:

1. Vulpea rosie. Cei mai multi dintre noi ne gandim la vulpea rosie ca la un animal sperios si dragut, cu urechi mari si o blana pe masura. Chiar si in desene animate, copiii vad, adesea, o vulpe inofensiva, cu care , uneori, e vicleana. In realitate, vulpea rosie (vulpes vulpes) este cel mai mare reprezentant de acest gen, apartinand ordinului Carnivore. De regula, aceste animale nu sunt periculoase pentru oameni, deoarece evita sa-i intalneasca. In schimb, o vulpe infometata va ataca pasarile din gospodarie. Nu uita ca vulpile sunt predispuse la rabie, asa ca ar fi bine sa le eviti!

 

2. Nevastuica. Cand ne uitam la aceasta fotografie, putem vedea ca o nevastuica arata ca un animal mic si dragut, pe care ai vrea sa-l strangi in brate. Realitatea e, insa , alta. Acest mamifer rapid si curios ajunge frecventin locuri izolate si poate fi destul de agresiv, daca e luat prin surprindere. De asemenea, nevastuica poate fi purtator de boli periculoase, asa ca abtine-te din a incerca sa prinzi una. Datorita metabolismului sau accelerat, nevastuica mananca zilnic circa 40% din greutatea proprie. Pofticioasa nu gluma!

 

3. Melcul de apa dulce. Cand vine vorba de creaturi periculoase, ne vin in minte cei mai mari reprezentanti ai lumii animale, cum ar fi leii, tigrii si ursii. Amenintarea poate venim, insa, de la fiinte ce par complet inofensive. Unele specii de melci de apa dulce, de exemlu, poarta paraziti care provoaca echinostomiaza, o boala ce ataca tractul gastrointestinal. Cand intalnesti o astfel de molusca, ar fi bine sa o eviti.

 

4. Albina. Dulcea-i mierea, dar si intepatura de albina e dureroasa! Cand intalnim o albina, sistemul nostru defensiv ne face sa incercam sa o izgonim. Nu e bine! Deoarece aceste gesturi pot fi percepute ca o agresiune de mica harnicuta. Astfel, s-ar putea sa te trezesti atacat si intepat. Las-o in pace si nu se va intampla nimic! Albina nu reprezinta o amenintare pentru oameni. Totusi, cei alergici trebuie sa se fereasca. O simpla intepatura poate provoca deces prin soc anafilactic! Potrivit anumitor studii, albinele pot fi mai periculoase decat serpii si paianjenii in unele regiuni, avand in vedere numarul de persoane spitalizate.

 

5. Soarecele. Un soarece obisnuit de casa arata ca creatura dulce si inofensiva, incapabila sa provoace vreun rau unei persoane, cu exceptia furtului de alimente de pe masa. Aceasta descriere e, insa, partial adevarata. Soarecii pot crea probleme serioase pentru oameni! Vorbim despre raspandirea bolilor si daunele aduse locuintei. Pentru a-si mentine dintii ascutiti, soaorecii trebuie sa ciuguleasca tot timpul . Practic, nu conteaza ce le iese in cale, fie ca este vorba de cabluri electrice sau de mobilier. In mod uimitor, soarecii pot roade si betonul, patraunzand astfel prin ziduri. De asemenea, este important sa iti amintim ca aceste rozatoare se reproduc rapid: un grup de 6-8 indivizi poate creste la 60 in doar 3 luni!

 

6. Bufnita. O pasare atipica, cu ochi mari, care nu doarme niciodata. Multi oameni cred asta despre bufnite. In realitate, vorbim despre o pasare norcturna de prada. Bufnita are gheare ascutite, auz fin si pene speciale care-i permit permit sa zboare silentios. Se hraneste, de obicei, cu mamifere mici si insecte; uneori, cu peste. In ciuda acestor evidente, au exista rare atacuri ale bifnitelor asupra cainilor si chiar oamenilor!

 

7. Cainele de preerie. Acest animal cu burtica si dolofan pare tare amuzant. Tyotusi, el poate fi un pericol pentru om! Contrar credintei populare conform careia aceste rozatoare se hranesc exclusiv cu iarba, au existat situatii in care sau atacat si omorat cele mai apropiate rude, veveritele de pamant. Nu uita, de asemenea, ca acesti caini de prerie pot fi i purtatori de diferite boli. Avand in vedere acest aspect, este mai bine sa-i eviti!

 

8. Ursul Panda. Majoritatea oamenilor cred ca un panda este un urs adorabil si lenes, , care se odihneste si mesteca lastarii de bambus. Nu e chiar asa! In ciuda faptului ca panda este ierbivor, sistemul sau digestiv si dintii sunt la fel ca ale unui pradator adevarat. In plus, ursul panda este mult mai puternic decat un om adult! Din pacate, au fost deja inregistrate cazuri de atacuri ale ursilor panda asupra oamenilor!

9. Fluturele tigru. Iunde-s flori, copaci si alte plante, sunt si o multitudine de fluturi cu diverse coloraturi. Printre ei si o specie de care se feresc pana si pradatorii: fluturele tigru(Molie tigru de gradina) . Acest fluture superb poate declansa esteri neurotoxici atunci cand se simte atacat! Mai mult, simpla atingere a acestui fluture poate provoca urticarie si iritatii severe la om!

 

10. Meduza cutie. In razele de lumina care strabat adancurile apelor, exista o specie de meduza ce pare inofensiva, dar nu e deloc asa! Meduza cutie poate fi consideratauna dintre cele mai periculoase specii de pe planeta. Veninul acesteia este printre cele mai mortale, deoarece contine un numar mare de toxine care afecteaza inima si sistemul nervos.

 

Citeste si: Creaturi de care nu ne temem, desi ar trebui

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
Roman Uchytel este artistul vizual datorita caruia multe creaturi disparute au fost readuse la viata. In cadrul...
Daca intalnesti un animal ranit, prima regula ar fi sa contactezi un centru de salvare. Pana cand...