Cum se alege o podea potrivita pentru animalul de companie

Cum se alege o podea potrivita pentru animalul de companie

Animalele de companie nu sunt foarte usor de intretinut, chiar daca par dragalase si prietenoase, deoarece pot fi pretentioase cand vine vorba de spatiul de locuit si nu numai. Iata de ce trebuie sa tineti cont atunci cand alegeti o podea potrivita

1. Mocheta este optiunea potrivita daca aveti animale de companie si locuiti la casa, deoarece atenueaza socul exercitat asupra talpilor si genunchilor acestora. Cand alegeti o mocheta trebuie sa aveti grija ca aceasta sa fie protejata impotriva petelor, sa nu aiba peri mari sub forma de bucle (pentru a evita accidentele) si sa fie fabricata din fibra de poliester, deoarece acesta e rezistent la pete.

2. Parchetul laminat imita podelele de lemn si este format din 3 straturi, cel de suprafata (vizibil), facut din oxid de aluminiu, care poate lua orice forma si poate avea orice culoare, stratul de mijloc, facut din diferite materiale, cel mai comun fiind MDF (placi aglomerate de lemn sau pal), facut sa reziste la umezeala (contraindicat animalelor alergice la lipici sau alte substante componente) si stratul de baza, facut fie din carton, fie din plastic laminat, rezistent la umezeala ( contraindicat daca animalul de companie are astm).

3. Parchetul din lemn masiv trebuie sa intruneasca anumite conditii pentru a fi adecvat cresterii unui animal de companie, dupa cum urmeaza: sa fie lacuit cu uretan pe baza de ulei, de preferinta din saten, pentru a asigura protectie, sa fie curatat ( maturat, aspirat sau sters cu mopul) o data la doua zile (minimum o data pe saptamana) si sa fie sters imediat, cu ajutorul unui prosop umed, daca animalul urineaza pe el ( fara a folosi produse chimice de curatare sau clor). Totdata, pentru o buna intretinere a acestui tip de podea, taiati, in mod regulat, unghiile animalului de companie si puneti un pres sau covoras sub bolul cu apa si mancare a acestuia ( pe care sa-l inlocuiti cand se uda sau se pateaza).

4. Vinilinul de lux este total diferit de cel de moda veche, fiind adecvat pentru podea, daca aveti un animal de companie, deoarece nu provoaca alergii, este rezistent la umezeala, amortizeaza zgomotele, este usor de intretinut si de curatat, fiind rezistent la zgarieturi, pete si apa.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Curatarea suprafetelor podelelor dificile necesita aplicarea unor diferite metode, in functie de tipul de podea. Nu este...
Animalul tau de companie se sprijina, frecvent, cu capul de un perete sau de alta suprafata? Probabil...
Multi dintre noi am visat sa devenim veterinari, cand eram copii. Unii si-au implinit visul, altii au...