Cum se dreseaza corect un caine

Cum se dreseaza corect un caine

Cand vine vorba de dresajul cainilor, adesea, cele mai simple actiuni produc cele mai bune rezultate. In orice haita, cainele alfa conduce si ceilalti il urmeaza. Asadar este important sa va impuneti ca lider in fata cainelui, pe care doriti sa-l dresati, pentru ca acesta sa va asculte.

Iata 8 sfaturi despre cum se dreseaza corect un caine:

1. Nu hraniti niciodata cainele din farfuria din care mancati, deoarece va puteti impune ca lider in fata acestuia, numai daca ii veti da sa manance dupa ce terminati.

2. Nu permiteti niciodata cainelui sa stea pe pat sau pe canapea. Daca acesta va sta in cale, impingeti-l, usor, cu piciorul, pentru a seta niste limite, carora cainele trebuie sa se supuna.

3. Nu permiteti niciodata cainelui sa va roada pantofii, sosetele, hainele sau prosoapele. Folositi un spray amarui, pe baza de cidru de mere, pentru a-i schimba acest obicei.

4. NU LOVITI NICIODATA CAINELE DACA ARE UN COMPORTAMENT GRESIT. Folositi tonul vocii si o lesa pentru a-i corecta greselile.

5. Nu permiteti niciodata unui pui sa va roada degetele, deoarece acesta va capa un obicei greu de schimbat atunci cand va creste. Aplicati pe maini spray amarui pe baza de cidru de mere, pentru a-i descuraja acest obicei.

6. Nu tineti niciodata un caine hiperactiv fara activitate. Jucati-va cu mingeau sau scoateti-l la plimbare, pentru a-si consuma energia.

7. Nu lasati niciodata un caine singur in curte mai multe zile la rand, deoarece lipsa de socializare va face cainele sa devina agresiv fata de alti caini si fata de oameni. Cainii au nevoie sa intre in contact cu alti caini si cu oameni, pentru a stii cum sa se comporte intr-o haita. Un caine lasat singur mult timp se va crede lider si va incerca sa-i impuna reguli stapanului.

8. Nu permiteti niciodata unui caine sa sara pe voi sau pe musafiri, deoarece, chiar daca acest lucru este distractiv cand cainele este mic, devine o corvoada cand acesta ia in greutate. Exersati cu o zgarda si o lesa situatia in care un vecin suna la ura. Faceti o legatura scurta si spuneti-i cainelui sa se aseze, cand vecinul intra in casa, fara sa uitati sa laudati cainele daca asculta comanda. Odata ce cainele stie ce trebuie sa faca, exersati miscarea fara lesa, insa folositi un spray cu apa, pentru a-l stropi intre ochi, ca pedeapsa daca sare pe vecin, impreuna cu o comanda vocala puternica „NU!”. Laudati cainele de fiecare data cand asculta comanda. Astfel, acesta va asocia lauda cu actiunea corecta.

Urmand aceste sfaturi va veti putea dresa in mod corect cainele, aratandu-i cine este liderul.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cainii sunt capabili sa invete multe comenzi, dresajul fiind un mod de apropiere intre ei si stapani....
„Lasa” sau „Da-i drumul” este probabil cea mai comuna comanda, care poate fi invatata de catre caini...
Cainii din rasa Beagle tind sa emita sunete inalte atunci cand experimenteaza emotii puternice sau cand duc...