Cumparaturi. 7 greseli comune

Cumparaturi. 7 greseli comune

Mersul la cumparaturi poate fi o provocare, mai ales daca nu esti obisnuit/a si ai tendinta de a cadea prada anumitor obiceiuri ce te fac sa pierzi timp si bani. Vestea buna este ca ai nevoie doar de o mica modificare a acestor obiceiuri pentru a achizitiona in mod corect, economisind astfel niste bani care iti vor fi utili in cazuri de urgenta.

Cumparaturi. 7 greseli comune:

Incerci esantioane gratuite. Multe companii ofera mostre gratuite in zonele populate din mall-uri si hipermarketuri. Astfel, incearca sa isi promoveze unele produse. Incearca respectivul produs doar daca reprezinta interes pentru tine. Daca, spre exemplu, nu esti consumator de salam, nu are rost sa gusti dintr-o mostra la un asemenea produs. S-ar putea sa iti placa gustul pe moment si sa cumperi apoi produsul. Astfel te poti trezi cu diverse cumparaturi de care nu ai nevoie! Practic, incercarea mostrelor gratuite contribuie la cumparaturile impulsive, adica cele neplanificate si care iti vor afecta bugetul!

Mergi prea des la cumparaturi. Ideal, ar trebui sa mergi la cumparaturi o data pe saptamana sau chiar pe luna. Doar pentru produsele perisabile poti face vizite mai dese in magazin. Nu uita: cu cat mergi mai rar in hipermarket cu atat economisesti mai multi bani si timp(consum de combustibil sau alte costuri pentru deplasare - taxi, uber, metrou etc).

Cumperi impulsiv. Cum scriam si mai sus, banii sunt irositi adesea pe cumparaturi de care nu avem nevoie. Ar trebui sa cumperialimente, produse de igiena si medicamente pentru viata de zi cu zi. Cand, insa, cumperi de dragul de a avea si o faci frecvent, e normal sa ramai fara bani foarte repede. Se intampla adesea cand mergi la hipermarket pe stomacul gol. Creierul iti va transmite semnale de foame, care te vor determina sa cumperi vrute si nevrute de mancat! E o pofta incontrolabila la mijloc. Asadar, mananca inainte de amerge la hipermarket! De asemenea, nu uita de lista de cumparaturi. Aceasta te va ajuta sa mergi doar la raioanele unde exista produse cu adevarat utile!

Cumperi produse ambalate in cantitati prea mari. Aproape orice produs costa mai putin in cantitate mai mare. E cazul alimentelor si bauturilor, unde 2 la pret de 1 este o metoda de marketing foarte raspandita. Nu cumpara astfel de produse decat daca stii ca le consumi pana expira! Spre exemplu, daca esti singur/a si cumperi un carton de oua de 30 bucati, s-ar putea sa nu le poti consuma pana trece termenul de valabilitate. In general, fii atent/a la produsele perisabile! Mai bine mai putin si consumat la timp, decat mult si apoi aruncat la gunoi. Asta inseamna economie de bani!

Te ghidezi dupa aparente. Cand vine vorba de fructe si legume, multi dintre noi aleg dupa aspect. Un produs care arata bine nu e, insa, neaparat calitativ! inseamna calitate. In cazul acestor produse , sunt multe de luat in considerare - culoarea, mirosul, fermitatea si dimensiunea. In plus, multe magazine sterg fructele si legumele, astfel incat sa para fara cusur. Nu te lua doar dupa aspect, ci si dupa miros si textura!

Cumperi carne si legume ambalate. Pentru a pastra carnea sau legumele proaspete, putem folosi anumite tipuri de ambalaj, cum ar fi ambalajul in vid. Alte tipuri de ambalaje pot prezenta probleme. De exemplu, pot contine microbi, care afecteaza nutrientii din aceste produse. Se intampla din cauza depozitarii deficitare si a temperaturii inadecvate(prea cald). Mai mults, utilizarea excesiva a plasticului are un impact negativ asurpa mediului. Poti evita aceste probleme cumparand in vrac!

Mergi la cumparaturi la final de zi/saptamana. Deciziile impulsive la cumparaturi sunt cauzate si de oboseala legata de diferitele activitati pe care le intreprinzi in timpul zilei. Mai exact, nu e bine sa te duci obosit la cumparaturi. Si cand esti cel mai obosit, daca nu la final de zi?! Mergand de dimineata, vei reduce timpul petrecut in magazin si automat vei scapa de tentatiile impulsive! De asemenea, evita sa mergi in weekend, doearece nu vei putea evita aglomeratia!

Citeste si: Cumparaturi. Cum te determina vanzatorii sa cheltuiesti banii. Invata aceste trucuri de marketing

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Riscul de a cumpara un lucru care nu ti se potriveste este mare, atunci cand faci achizitii...
Verificarea alimentelor este esentiala, daca vrei sa mananci gustos si sanatos. Trebuie sa stii ca nu e...
eMag a lansat un ghid in care iti prezinta modalitatile prin care poti prinde reducerile de Black...