Cumparaturi aparent utile care iti pot distruge bugetul

Cumparaturi aparent utile care iti pot distruge bugetul

Omul modern subestimeaza, adesea, rolul micilor cheltuieli. Acesta este motivul pentru care, adesea, nu stie exact ce cheltuieli ar trebui sa reduca. Tot ce trebuie sa faci pentru a iesi din acest labirint este sa analizezi cu atentie propriile obiceiuri de cumparare. Odata ce ai clarificat aceste aspecte, poti cauta alternativele mai ieftine.

Cumparaturi ce par ieftine si neimportante, dar care diminueaza bugetul unei familii:

Sampoane si geluri de dus in sticle de plastic. Gelurile de dus si sampoanele sunt adesea vandute in recipiente de plastic foarte groase, ce ar putea fi utilizate pentru o perioada lunga de timp. Odata ce ai golit continutul original, nu arunca recipientul! Cumpara sampon/gel de dus la punga si transfera-l in minibazinul gol de plastic. La fel vei proceda si daca detii dozatoare pentru sapun. Cumperi punguta, o desigilezi si torni lichidul in dozator. Avantajul acestui obicei? Mai putini bani cheltuiti. Samponul/gelul la punga este mai ieftin.

Produse de infrumusetare inutile. Exfoliant anticelulitic, rimel de gene inferioare, nuante de o singura culoare – producatorii din industria frumusetii fac multe lucruri uimitoare; din pacate, unele produse doar par uimitoare, fiind, in realitate, inutile. Gandeste critic inainte de a cumpara asemenea produse. S-a dovedit, spre exemplu, ca efectul exfoliantelor anticelulitice este zero. La fel, nu are rost sa cumperi mascara pentru genele inferioare. Asadar, cumpara doar cosmetice care chiar iti folosesc!

Abonamente la sala. Daca ai cumparat un abonament pe un an, fii sigur ca te prezinti frecvent la sala. Astfel, investitia va fi o gaurica inutila in buget. Conform studiilor, mai mult de 50% dintre persoanele care cumpara abonamente la sala nu merg, de fapt, la sala. Ai grija sa nu te afli printre aceste persoane...

Apa imbuteliata. Pe termen scurt, apa la sticla ar parera varianta mai ieftina decat apa la filtru. Pe termen lung, e fix invers. Desigur, frecventa schimbarii filtrelor depinde de calitatea apei pe care o ai in regiune. In medie, insa, filtrele ar trebui schimbate o data/de doua ori pe an.

Fripturi si legume pregatite si ambalate. Fileurile de carne si peste, legumele pretaiate si amestecurile de salate sunt cateva dintre produsele care iti scot banuti mai multi din portofel, fara niciun rost. Pe langa faptul ca sunt mai scumpe decat produsele neambalate, legumele spalate si taiate rezista mai putin si au mai putini nutrienti, deoarece intra in contact cu oxigenul.

Prosoape de hartie. Multi dintre noi curatam suprafetele(mai ales pe cele din bucatarie) cu aceste prosoape de unica folosinta. Poate parea varianta mai simpla, insa, cu siguranta, nu este si cea mai ieftina. In locul acestor prosoape de unica folosinta, ai putea folosi prosoape din microfibra. Curata mai bine si pot fi reutilizate! Le speli si iesi mai ieftin!

Haine pentru ocazii speciale. Potrivit studiilor, o persoana moderna cumpara cu 60% mai multe haine decat in urma cu 15 ani. In acelasi timp, aproximativ 12% din hainele din dulapurile unei femei nu sunt folosite deloc! Asadar, mai multa atentie atunci cand iti completezi garderoba! Vei economisi bani frumosi!

Discuri demachiante. De obicei, pentru a indeparta machiajul, ai nevoie de cateva discuri demachiante. Asta inseamna ca ele se vor epuiza rapid. Probabil, la cateva saptamani o sa cumperi o alta punguta. Sau ai putea sa renunti la acest obicei! Exista pe piata discuri demachiante reutilizabile. Ele sunt create din bambus sau microfibre. Dupa utilizare, se pot spala si reutiliza.

Alimente cumparate in avans. Ofertele si reducerile ne determina, adesea, sa cumparam alimente de care nu avem nevoie! Ajunse in frigider/camara, acestea nu sunt folosite la timp si sunt aruncate. Prctic, anulezi orice beneficiu al reducerii initiale. Cel mai bine ar fi sa mergi la cumparaturi cu o lista . Asa vei evita achizitiile impulsive. Si poate cel mai important, vei evita sa mai arunci banii pe fereastra!

Sapun lichid. Multe persoane prefera sapunul lichid, convinse ca e mai calitativ si mai sanatos. Fals. Sapunul solid este la fel de eficient si costa mai putin. In plus, este la fel de sigur. Chir daca e folosit de mai multe perechi de maini, acesta nu pastreaza bacterii!

Citeste si: Cumparaturi. Cum te determina vanzatorii sa cheltuiesti banii. Invata aceste trucuri de marketing

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mersul la cumparaturi poate fi o provocare, mai ales daca nu esti obisnuit/a si ai tendinta de...
Chiar si un venit modest poate fi gestionat in asa fel inca sa economisiti bani. Iata cateva...
Un grafic financiar este o reprezentare vizuala a banilor pe care ii cheltuiti si a destinatiei acestora. ...