Cum se prepara otetul de orez

Cum se prepara otetul de orez

Otetul de orez este un ingredient de baza in bucataria asiatica, datorita aromei unice, care ofera o savoare aparte mancarurilor.

Iata cum se prepara acest tip de orez:

Ingrediente:
• Zahar
• Drojdie
• Oua
• Orez alb

Ustensile necesare:

• O oală cu fund dublu
• Cani gradate
• Un bol
• Un tifon curat.

Mod de preparare:

• Puneti orezul la inmuiat intr-un bol, acoperit, timp de 4 ore.

• Strecurati orezul printr-un tifon si pastrati apa in bol.

• Puneti apa rezultata la frigider, peste noapte, pentru a se aseza.

• Adaugati cate o cana de zahar la ¾ cani de apa de pe orez si amestecati bine pana acesta se dizolva.

• Fierbeti apa de pe orez indulcita in oala cu fund dublu, timp de 20 minute.

• Lasati amestecul sa se raceasca si turnati-l intr-un recipient de sticla.

• Adaugati un sfert de lingurita de drojdie la 4 cani de lichid si amestecati bine, pana se dizolva.

• Puneti lichidul la fermentat pentru a obtine otet de orez. Acest proces va dura aproximativ 5 zile. Verificati amestecul sa vedeti daca prezinta bule. Cand bulele dispar, inseamna ca fermentatia s-a oprit.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Daca observati ca apa, din chiuveta sau cada nu se scurge in mod corespunzator, inseamna ca acestea...
Pentru a-ti face cuptorul luna fara a abuza de produse chimice care iti ataca mainile si caile...
Conservele de legume asortate pentru iarna ocupa mai putin spatiu decat cele conservate in borcane separate. Daca...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare