Cum sa faci otet de busuioc

Cum sa faci otet de busuioc

Ai avut busuioc din belsug in gradina? L-ai consevrat dupa pofta inimii, dar tot ti-a mai ramas? In aceasta situatie, ai doua variante. Ori il usuci si il pastrezi intr-o punga de hartie, ori faci un otet foarte gustos si delicat din el. Acest otet poate fi folosit in aproape orice reteta, fiind un inlocuitor excelent atat pentru otetul de mere, cat si pentru cel de struguri.

Otet de busuioc. Ingrediente:

- busuioc(orice soi);

- otet de 9 %.

Otet de busuioc. Mod de preparare:

- spala busuiocul si elimina-i florile(daca are);

- pune busuiocul la uscapt pe un prosop curat de bucatarie;

- umple un borca curat cu cu busuios;

- toarna otet peste busuiocul din borcan pana il acoperi;

- pune capacul borcanului;

- muta borcanul intr-un loc intunecat. Il vei tine in acest loc minimum 14 zile. Cu cat il lasi mai mult, cu atat otetul va fi mai concentrat;

- toarna otetul in recipiente de sticla(folosind o strecuratoare);

- muta recipientele cu otetul in frigider la intr-un loc racoros precum un beci.

- folosete otetul de cate ori ai nevoie.

Citeste si: Busuiocul, condimentul din bucatarie cu beneficii in sanatate

Etichete: otet, busuioc, otet busuioc

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Otetul de mere este un ingredient nelipsit din casele gospodinelor, mai ales cand acestea pregatesc conserve pentru...
Stiti deja ca otetul are o multime de utilizari in casa, mai ales in zona de bucatarie...
Curatenia din casa este o mare provocare pentru orice gospodina. Bucataria si baia sunt locurile in care...