Cum pot fi depistate bolile de ficat

Cum pot fi depistate bolile de ficat

Ficatul este responsabil cu 200 de functii vitale din organism si orice boala aparuta la nivelul acestuia, afecteaza intregul corp.

Simptomele bolilor de ficat pot fi usor confundate cu alte probleme de sanatate, asadar este important sa acordam o atentie sporita schimbarilor survenite la nivelul pielii, a abdomenului,  a poftei de mancare si a scaunului.

Iata cum pot fi depistate bolile de ficat:

Fiti atenti la decolorarea pielii, care este cel mai vizibil simptom al cirozei ficatului. Ingalbenirea pielii si a ochilor sunt semne specifice icterului sau pot indica inflamarea acuta a ficatului. In cazul icterului urina este de asemenea afectata, avand o culoare vizibil mai inchisa, decat atunci cand ficatul functioneaz ain parametri normali.

Fiti atenti la pierderea poftei de mancare. Acest simptom indica disfunctii la nivelul ficatului si poate atrage dupa sine pierderi semnificative de greutate, multi pacienti devenind anemici si cauzand stari de greata si de voma.

Fiti foarte atenti la schimbarea culorii scaunului. Daca ficatul este bolnav, scaunul se deschide la culoare. Acest simptom apare in starea incipienta a bolii.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Toate substantele care ajung in corpul nostru(fie ca sunt sau nu nocive) sunt prelucrate de ficat. De...
Sanatatea ficatului este extrem de importanta, asadar trebuie sa ne ingrijim acest organ, pentru ca organismul sa...
Ridichea neagra este o leguma benefica pentru detoxifierea ficatului, dar si pentru tratarea racelilor si a gripei. ...