Copilul tau are nasul mereu infundat? Invata-l cum sa scape de aceasta neplacere

Copilul tau are nasul mereu infundat? Invata-l cum sa scape de aceasta neplacere

In sezonul rece, afectiunile respiratorii apar cand ti-e lumea mai draga, mai ales in cazul copiilor care sunt mai sensibili la mediul extern. Ce faci atunci cand cel mic e racit si are nasul infundat? Te ajutam cu cateva sfaturi in randurile de mai jos.

1. Invata-l sa foloseasca batista. Cu cat invata mai devreme sa folsoeasca batista, cu atat mai bine pentru respiratia sa. E un obicei sanatos de a elimina secretiile nazale. Altfel, tendinta de a le trage inapoi, va fi din ce in ce mai prezenta.

2. Aspirator nazal. Procedura e greoaie, dar sanatoasa. Copilul nu simte durere, desi senzatia nu e neaprat placuta. Exista aspiratoare manuale sau electrice. Le poti cumpara din farmacie sau le poti comanda online.

3. Nebulizator. Acesta este un aparat cu aerosoli - un dispozitiv medical care genereaza aerosoli pentru imbunanatirea respiratiei. Gasiti un astfel de dispozitiv atat in mediul online, cat si in farmacii.

4. Esente mentolate. In functie de varsta copilului, ii poti pune pe piept o crema mentolata care va ajuta la desfundarea nasului. In plus, poti merge in baie si lasa dusul sa mearga pana se fac aburi. O picatura-doua de esenta de eucalipt picurate in apa va provoca desfundarea nasului. Atentie la varsta copilului: aceste lucruri nu sunt permise in cazul bebelusilor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Multi romani cu probleme mai mici sau mai mari de respiratie folosesc un spray nazal. E o...
Congestia nazala (nasul infundat) este o afectiune comuna, care se manifesta prin umplerea tesuturilor nazale cu lichide...
Congestia nazala in termeni simpli este cunoscuta ca „nas infundat”. Acest lucru se intampla atunci cand se...