Coronavirus. Remediul ar putea veni din Franta!

Coronavirus. Remediul ar putea veni din Franta!

Oamenii de stiinta din intreaga lume cauta solutii de combatere a noului coronavirus. Daca in China se presupune ca s-a gasit un ser bazat pe sangele celor infectati care actioneaza ca un antidot, in Franta un virusolog sustine ca o substanta banala, folosita in medicina de ani buni, actioneaza eficient in distrugerea COVID 19!

Clorochina, remediu impotriva noului coronavirus? Profesorul in virusologie, francezul Didier Raoult – directorul Spitalului de Boli Infectioase din Marsilia, este convins ca tratamentul cu clorochina este antidotul impotriva COVID 19!

Ce este clorochina? Clorochina este un antiviral cunoscut in Franta sub numele de Nivaquine si utilizat de decenii in special de cei ce calatoresc in diverse tari din Asia.

Cum se foloseste clorochina? Guvernul francez a autorizat realizarea unui test clinic de amploare pentru a observa efectele clorochinei asupra bolnavilor de coronavirus. 800 pacienti spitalizati vor fi inclusi in acest program de testare clinica. Medicul Raoult a testat 24 bolnavi. A administrat timp de 10 zile tratamentul anti-paludism bolnavilor de Covid- 19. Rezultatul a fost urmatorul: dupa 6 zile, 25% dintre pacienti mai aveau Covid-19. In schimb, cei mai multi dintre cei care nu au primit acest tratament (90%) era in continuare pozitivi!

Alti specialisti din Franta nu il iau in serios pe Raoult, insa ministrul Sanatatii din Franta, Olivier Veran, a decis ca metoda trebuie incercata. Testul va fi aplicat in mai multe spitale din Franta.

Ce spune Raoult in sprijinul teoriei sale? Profesorul a acordat un amplu interviu pentru Le Parisien. Iata cele mai importante idei din cadrul acestui interviu:

- este imorala neutilizarea clorochinei pe bolnavii de COVID 19, chiar din acest moment, fara realizarea unui nou studiu mai amplu;

- profesoul Raoult nu va astepta rezultatele testului mare ci, va aplica tratamentul anti-paludism propriilor bolnavi atinsi de coronavirus, deoarece, spune el este om de stiinta si doctor si are 75 bolnavi spitalizati si 600 consultatii pe zi”. El sustine ca a reusit sa produca cele mai multe date stiintifice decat orice alt specialist din lume.

- virusologul sustine ca a realizat un studiu stiintific asupra clorochinei si influenta asupra virusilor inca de acum 13 ani. Studiul sau a fost publicat. De atunci, alte patru studii realizate de alti specialisti au indicat faptul ca noul virus este sensibil la clorochina.

- la tratamentul normal anti-paludism, Raoult a adaugat un antibiotic utilizat impotriva infectiilor (azitromicina). Astfel sunt evitate suprainfectiile bacteriene.

- virusologul sustine ca o doza mai mare de aspirina este mai toxica decat o doza de clorochina;

Reprezentantii Organizatiei Mondiale a Sanatatii raman sceptici in privinta tratamentului cu clorochina. Se asteapta studii mai ample, la scara larga!

Citeste si: Coronavirus. Te ajuta sau nu consumul de vitamina C?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...
Covid 19 a dat intregul Mapamond peste cap! Vietile noastre, asa cum le stiam, nu mai exista....
Pandemia Covid 19 continua sa ne dea mari batai de cap, chiar daca s-a inceput campania de...