Covid 19. Simptomele variantei Delta

Covid 19. Simptomele variantei Delta

Nu scapam de Covid 19! Mai mult, virusul care a blocat planeta sufera mutatii din ce in ce mai periculoase. Varianta Delta se raspandeste cu rapiditate si este mult mai contagioasa decat varianta clasica, atacand si persoanele mai tinere! Exista, insa, diferente la nivel de simptome? Vom vedea in cele ce urmeaza.

Simptomele clasice ale Covid 19 sunt tuse, febra si pierderea gustului si a mirosului. Aceste semne ale bolii nu mai sunt, insa, atat de frecvente de cand varianta din India a virusului s-a extins.

Simptome varianta Delta. Adesea, varianta Delta a Sars Cov 2 poate fi confundata cu o raceala mai agresiva sau urata, asa cum i se mai spune in popor. Usturimea in gat, durerile de cap, curgerea nasului, frisoanele si pierderea poftei de mancare pot fi semne ca te-ai infectat cu varianta Delta! Simptomele sunt , de multe ori, mai intense la persoanele mai tinere, sub 30 ani!

De asemenea, formele usoare ale acestei variante pot fi confundate cu anumite alergii, deoarece persoana infectata poate stranuta in serie.

E recomandat, asadar, sa eviti aglomerarile, daca treci prin asa ceva. Specialistii recomanda testarea imediat ce se suspecteaza prezenta virusului.

Simptome severe varianta Delta: tulburari gastrice severe, deficiente de auz si cheaguri de sange ce pot provoca aparitia cangrenelor( in cazuri rare). Alte simptome destule de rare sunt amigdalita severa si umflarea gatului. Specialistii spun ca virusul se poate manifesta diferit, de la caz la caz!

Varianta Delta a Covid 19, cunoscuta si ca B.1.617.2, s-a raspandit in peste 60 tari in putin peste 6 luni. In multe state, a ajuns sa fie majoritara. Incarcatura virala a variantei Delta este de 300 ori mai mare decat varianta originala a virusului!

Citeste si: Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Covid 19 continua sa dea peste cap intreaga Planeta. Oamenii de stiinta se straduiesc sa gaseasca un...
Covid 19 continua sa dea mari batai de cap pe intreg Mapamondul. Cercetatorii nu reusesc , inca,...
Oamenii de stiinta au descoperit un medicament care se pare ca opreste varianta Omicron a Covid 19!...