Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer
Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer Covid 19. Ce contine vaccinul de la Pfizer

Vaccinul anticovid 19 produs de Pfizer se foloseste, deja, in cateva state ale lumii! Specialistii spun despre vaccinul obtinut in timp record ca are o eficienta de 95%! Exista si voci mai mult sau mai putin avizate care contesta eficacitatea acestui vaccin. Unii il considera chiar periculos! Pentru a risipi orice urma de indoiala, haideti sa vedem ce anume contine vaccinul.

Ingredientele folosite pentru vaccinul anticovid 19 sunt ARN-ul(ingredient activ), lipidele, sarurile si zaharul. Sa le analizam, pe scurt:

ARN-ul mesager folosit in producerea vaccinului Pfizer este luat din virus. Este foarte firav. La o temperatura mai mica de -73 grade Celsius, acesta isi pierde eficienta! Odata introdus prin vaccinare in muschi, forteaza celula sa produca proteina S, pe care coronavirusul o foloseste pentru a intra in celula umana. Aceasta proteina, fara restul virusului, este, insa, inofensiva. Sistemul imunitar reactioneaza, insa, la prezenta acesteia. Se creeaza o reactie imunitara ce duce la aparitia anticorpilor si distrugerea rapida a virusului, daca acesta va patrunde in organism. Trebuie sa mai spunem ca ARN ul din vaccin este usor modificat. Identic cu cel din virus ar fi fost respins de corp.

Lipidele sunt folosite pentru a a incapsula ARN-ul. Aceste particule lipidice au dimensiuni ide cam 100 nanometri, cu rolul de a proteja ARN-ul si a-l ajuta sa intre in celule.

Sarurile. Sunt 4 saruri ina cest vaccin. Una dintre ele edte sarea de bucatarie. Salina tamponata cu fosfat PBS este esentiala pentru a pastra pH-ul (aciditatea) vaccinului la valori apropiate de pH-ul omului. Vaccinul se amesteca cu apa si sare, inainte de vaccinare. Astfel se apropie de concentratia de sare a sangelui.

Sucroza(zaharoza). In vaccin, regasim si zahar. Acesta protejeaza nanoparticulele constituente atunci cand sunt inghetate de la a se uni intre ele.

Fara conservanti(mercur). Mercurul este utilizat in vaccinuri, in cantitati mici, deoarece ucide eventuale bacterii ce pot contamina produsul. Este sigur si nu produce probleme de sanatate, insa cei care contesta vaccinurile, in general, promoveaza agresiv ideea ca mercurul poate provoca daune mari organismului. Tocmai pentru a evita campaniile agresive antivaccin, Pfizer nu a mai vorbit despre mercur, ci despre fara conservanti...

Citeste si: Covid 19. Cum functioneaza vaccinurile de tip mARN

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vaccinarea anticovid se deruleaza pe intreaga planeta. Exista 4 companii europene care au produs vaccinuri omolagate. Rusia...
Oamenii de stiinta au reusit sa eradicheze o singura infectie umana: variola. Asadar, este posibil ca noul...
Covid 19 continua sa dea mari batai de cap pe intreg Mapamondul. Cercetatorii nu reusesc , inca,...