Femei. Parul facial creste rapid? Iata care ar putea fi cauzele

Femei. Parul facial creste rapid? Iata care ar putea fi cauzele

Femeile au par pe fata. In general, acesta este fin si deschis la culoare, astfel incat devine aproape insesizabil. In anumite cazuri, insa, parul facial e vizibil mai gros si creste rapid! Fenomenul li se intampla, in general, femeilor care trec printr-un dezechilibru hormonal accentuat sau care au alte probleme de natura endocrina! 

Cresterea anormala de par pe fata, pe corp si pe membre, la femei, poarta numele de hirsutism. Aceasta afectiune este declansata de anumite tulburari endocrine. Unele obiceiuri cotidiene favorizeaza hirsutismul. Iata care sunt acestea:

Nu faci suficienta miscare. Chiar daca duci o viata foarte incarcata, fa-ti timp pentru exercitii fizice! Greutatea excesiva favorizeaza cresterea barbii si a mustatei. Daca nu ai o rutina in acest sens, incepe cu exercitii moderate, precum mersul pe jos sau inotul. De asemenea, cresterea in greutate poate fi cauzata de sindromul ovarului polichistic, o afectiune comuna care provoaca cresterea chisturilor in jurul marginii ovarelor. Pe langa predispozitia la ingrasare, femeile care sufera de acet sindrom pot avea menstruatii neregulate, acnee si crestere excesiva a parului facial! Asadar, fa miscare in mod cotidian si ai grija de corpul tau!

Mananci peste prea des. Pestele e sanatos, daca il consumi cu moderatie. Adica, e bun omega-3 -ul din somon , spre exemplu, insa daca exagerezi, s-ar putea sa te trezesti cu oc restere rapida a parulu facial! S-a dovedit ca pestele gras, cum ar fi somonul si macroul, creste nivelul de testosteron la femei! Iar un nivel ridicat al acestui hormon masculin inseamna automat si cresterea excesiva a parului! i

Consumi cafea in exces. Consumul regulat de cafea timp de 4 saptamani poate creste nivelul de testosteron. Asadar, incearca sa consumi variante decofeinizate de cafea sau instant care contine putina cofeina.

Nu reduci stresul. Traim intr-o lume afalta in continua miscare, o societate in care nu putem evita stresul. Important este, insa, sa reduci nivelul de stres. Daca stai sub o presiune constanta, poti perurba echilibrul hormonal! Iar cand hormonii o iau razna, apar si alte probleme de sanatate, inclusiv cresterea rapida a parului facial!

Nu dormi suficient. Dormi macar 7 ore pe noapte! Daca ramai in urma cu odihna, activitatea hormonala va fi afectata mai devreme sau mai tarziu si stii ce urmeaza…

Te expui la bisfenol A(BPA). Bisfenolul A este un compus chimic controverat care a fost asociat cu probleme endocrine( perturbator endocrin puternic ce ipoate perturba hormonii). BPA poate fi gasit in servetele, hartie igienica si chair sticle de plastic. In cantitati foarte mari, este folosit in hartia pentru bonuri/chitante! Corpul poate absorbi aceasta substanta chimica periculoasa prin piele! Atentie, asadar ce si cum atingi!

Citeste si: Femei. 8 semne ca ai putea avea probleme de sanatate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Epilarea faciala este folosita de multe dintre reprezentantele sexului frumos. Intr-o societate in care etichetele si normele...
Parul de pe fata poate fi indepartat cu usurinta, fara sa folosesti produse comestice scumpe! De asemenea,...
Daca va confruntati cu neplacuta problema a parului de pe fata si corp, iata un remediu din...