Femei. 8 semne ca ai putea avea probleme de sanatate

Femei. 8 semne ca ai putea avea probleme de sanatate

Corpul unei femei este in continua schimbare, motiv pentru care, uneori, este foarte dificil sa isi dea seama de natura unei probleme, in primele etape. Studiile ne arata ca, din pacate, cele mai multe femei asteapta aproximativ 13 saptamani inainte de a vizita un medic, de la momentul aparitiei unor simptome ale unei boli grave! Asadar, nu repeta aceasta eroare. Acorda o atentie deosebita chiar si celor mai mici modificari ale corpului!

8 semne pe care nicio femeie nu ar trebui sa le ignore:

Balonare. Pentru unele femei, balonarea este un element firesc in perioada ciclului. In schimb, daca nu te balonezi de obicei si experimentezi senzatia mai mult de 2 saptamani, e clar ca se intampla un dezevhilibru in organismul tau! In cazul endometriozei( afectiune in care tesutul care creste in mod normal in interiorul uterului creste in afara acestuia), spre exemplu, burta se poate umfla pur si simplu intr-o anumita zi si se poate agrava pe masura ce ziua trece. Burta Endo este, de obicei, imprevizibila - balonarea poate persista zile sau chiar saptamani sau poate disparea dupa cateva ore. Pe de alta parte, balonarea constanta ar putea fi un semn al cancerului de san sau ovarian.

Cosuri pe barbie. Cu aproximativ 2 saptamani inainte de menstruatie, cresc nivelurile de estrogen si progesteron din organism. Din cauza acestei modificari hormonale, este posibil sa te trezesti cu acnee la nivelul barbiei. Aceasta, insa, ar trebui sa dispara dupa ceva timp. Daca acneea persista, ar putea fi semn ca hormonii nu mai functioneaza cum trebuie. Consulta un medic inainte de a fi prea tarziu.

Simti durere cand te antrenezi. Daca ai, frecvent, dureri in zona pelviana atunci cand alergi, mergi si chiar cand stai mult timp in picioare, acest lucru ar putea insemna ca endometrul tau( mucoasa interna a uterului), creste in afara locului destinat. In acest caz, celulele endometriale straine si cicatricile leaga organele interne, provocand durere si incapacitatea de a face miscare.

Simti dureri de spate si de picioare. Durerea de spate este destul de frecventa in perioada menstruatiei, deci poate fi considerata normala. In schimb, daca te doare mijlocul, inainte, in timpul si dupa menstruatie, dar simti si o tensiune musculara in aceasta zona, cel mai probabil suferi de endometrioza. Alte simptome frecvente ale acestei afectiuni sunt amorteala, senzatia de furnicaturi si durerea picioarelor. Acest tip de durere se poate raspandi pe unul sau pe ambele picioare si se poate agrava inainte de menstruatie.

Sangerezi cu cheaguri in perioada menstruala. Ciclul difera de la femeie la femeie. Sangele poate fi mai deschis sau mai inchis la culoare si pot aparea si unul-doua cheaguri. Daca sangele se incide prea trare la culoare si il elimini in cheaguri consistente si mari, e semn ca ai putea avea un fibrom uterin. Aceste tumori necanceroase(benigne) din uter pot provoca sangerari anormale si chiar probleme ale vezicii urinare.

Iti pierzi pofta de mancare. Te simti satula tot timpul si mananci foarte putin? Ti-ai pierdut complet apetitul? Aceste modificari ale obiceiurilor alimentare obisnuite ar putea fi un semn al cancerului ovarian, mai ales daca sunt combinate cu dureri abdominale.

Iti pierzi parul. Caderea parului este unul dintre simptomele testosteronului scazut( hormon care sustine productia sanatoasa a parului si mentinerea acestuia). Daca incepi sa chelesti, in organismul tau e clar un dezechilibru. Inclusiv parul de pe corp va fi afectat, insa vei observa mai greu, mai ales daca te epilezi frecvent.

Ti-e intotdeauna prea cald sau prea frig. Daca nu te simti niciodata confortabil la temperatura camerei, probabil ca suferi un dezechilibru hormonal. Nivelul tau de estrogen(nume generic dat hormonilor de tipul foliculinei) se schimba de-a lungul vietii si pe tot parcursul ciclului menstrual, dar uneori ar putea exista probleme cu secretia sa in organism. Nivelurile de estrogen pot afecta temperatura corpului. De regula, un nivel scazut provoaca bufeuri(enzatie de caldura intensa), iar un nivel ridicat, dimpotriva, iti va produce senzatie de frig.

Citeste si: >> Cum sa treci usor peste MENSTRUATIE. Evita aceste 5 comportamente

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vitamina D detine un rol important in bunastarea organismului. Dincolo de asocierea cunoscuta in mod obisnuit cu...
Tentatia de a lucra intr-un mediu confortabil e foarte mare. Unii ar mai spune, de exemplu, ca...
Pentru un adult cu ADHD, mentinerea unui ritm lent si constant este o adevarata provocare. In mintea...