Cum sa invingi dependenta de telefon

Cum sa invingi dependenta de telefon

Dependenta de telefon este o realitate sociala. Din pacate, tot mai multi oameni sunt cuprinsi de aceasta adictie. Din fericire, exista si solutii de vindecare. Trebuie doar sa doresti.

Cum sa scapi de dependenta de telefon:

1. Constientizeaza si elimina obiceiurile legate de telefonul mobil.

- nu mai dormi cu telefonul langa pat. Pentru destepare, foloseste un ceas claic.

- nu verifica telefonul imediat ce ai deschis ochii. Umbla la telefon dupa ce iei micul dejun si dupa ce iti bei cafeaua.

- verifica telefonul mai rar. Pentru a reusi, da telefonul pe silentios. Asa tentatiile vor fi mult mai mici.

- tine telefonul departe de tine. Incearca sa pui mobilul intr-o geanta sau in alta camera pentru perioade prestabilite de timp.

2. Schimba setarile telefonului.

- orice aplicatie care presupune informare, te anunta la orice alerta. Renunta sa mai verifici mereu mesajele. Nu toate sunt asa de importante. Din contra! Poti dezactiva notificarile, poti da telefonul pe modul silentios sau Do Not Disturb si chiar il poti inchide pe anumite intervale orare.

- intra in setarile fiecarei aplicatii si alege ce sa intre la notificari si ce nu.

- dezinstaleaza aplicatiile care nu sunt absolut necesare. Yahoomail, spre exemplu, poate fi verificat de ep latop, desktop sau tableta. Asa ca nu e necesar sa mai stea si pe telefonul mobil. Acelasi mecanism functioneaza si in cazul Facebook, Twitter sau Instagram.

3. Instaleaza aplicatii care lupta impotrva dependentei de telefon. Poate parea ciudat, dar chiar exista aplicatii care sa ajute in lupta cu aceasta dependenta:

- AppDetox este o aplicatie gratuita pe Android. Aceasta seteaza limite de timp pentru utilizarea telefonului. De asemenea, poate controla la ce ore poti folosi anumite aplicatii si de cate ori le poti deschide in decursul unei zile.

- Cheeky este o aplicatie gratuita pentru iOS si Android . Prin intermediul acesteia, poti strange date legate de cum utilizezi telefonul; de cate ori il deblochezi pe zi si de cate ori accesezi anumite aplicatii. Daca vrei sa reduci din timpul petrecut folosind mobilul, Cheeky monitorizeaza totul(progresul sau regresul).

- Forest poate fi folosita la liber atat pe Android, cat si pe iOS. Daca vrei sa scapi de reclame, vei plati un dolar, respectiv doi dolari. Trebuie sa plantezi o samanta, care ajunge sa creasca si sa devina copac, atat timp cat nu iesi din aplicatie. Daca parasesti aplicatia pentru a verifica ce mesaj ai primit pe Whatsapp, copacul moare. Este, pana la urma, o varianta draguta de a scapa de aceasta dependenta majora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Omul modern isi atinge telefonul, in medie, de 2617 ori pe zi! Astfel, poti nega sau admite...
Apelul prin telefon ramane una dintre cele mai folosite metode de comunicare in societatea moderna. Introduci un...
Telefoanele inteligente au inlocuit, deja, foarte multe dispozitive folosite de omul modern. Iar aplicatiile noi disponibile pentru...