Cum si de ce apar petele albe sub unghii

Cum si de ce apar petele albe sub unghii

Petele albe de sub unghii(leuconichie) apar parca din nimic. Exista, insa, intotdeauna o cauza. Sa fie ingrijirea precara? Sa fie lipsa de calciu? Pare o problema simpla, insa nu e chiar usor de identificat cauza.

Petele albe de sub unghii si posibilele cauze ale aparitiei acestora:

- posibile boli. Daca petele sunt intinse si insotite de ingrosarea unghiei, cel mai probabil este vorba despre o boala. Poate fi o micoza, cauzata de anumite ciuperci microscopice sau poate fi psoriazis(in cazuri mai rare).

- mici traumatisme. In cele mai multe situatii, petele albe de sub unghii apar din cauza unor microtraumatisme pe care ni le provocam chiar singuri si nici nu constientizam.

- deficit de minerale si nutrienti. Daca nivelul de magneziu, zinc, vitamina B6 sau A este prea mic in organism, e posibil sa apara astfel de pete.

- mitul lipsei de calciu. Desi probabil ai auzit macar o data ca lipsa de calciu din organism are printre efecte si petele albe de sub unghii, nu e asa! Medicii nu au gasit nicio legatura intre carenta de calciu si acest tip de pete de sub unghii.

Cum sa previi aparitia petelor albe de sub unghii. Ai grija de unghiile tale! Nu indeparta pielitele de la baza inghiilor(cuticule). Nu roade unghiile. Nu le pili. Nu trauamtiza nicicum baza unghiei.

Cum sa scapi de petele albe de sub unghii. Daca petele au aparut, cel mai simplu este sa lasi unghiile sa creasa. Petele vor avansa spre varf. Apoi, prin taierea unghiilor vei scapa de pete.

Citeste si: Cum sa scapi de ROSUL UNGHIILOR

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Sanatatea este esentiala pentru orice persoana. Fara ea, evolutia umana este aproape imposibila. Sunt multe feluri in...
Oamenii au unghii diferite. Unele pot fi lungi si late, mici si patratice, iar altele pot fi...
Onicofagia reprezinta prostul obicei al roaderii unghiilor. Este un tic nervos care se poate instala atat in...